TOKİ kuraları yeniden çekilebilir, Diyarbakırlılar dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle evlerini kaybeden ve evleri ağır hasar alan vatandaşların gözü kulağı TOKİ kuralarının çekileceği tarihte iken vatandaşların dikkat etmesi gerekenleri haberimizde derledik.

TOKİ kuraları yeniden çekilebilir, Diyarbakırlılar dikkat!

Bu ay içerisinde yapılacağı belli olan TOKİ kura çekimi ev sahibi olmayı isteyen vatandaşın umutlarını bir kez daha pelçimlerken kura çekimlerine katılacakların dikkat etmesi ve gözden kaçırmaması gereken önemli ayrıntılar var. Vatandaşların çoğu başvuru şartları, başburuların nereden ve nasıl yapılacağı hakkında pek bilgi sahibi olamamakla beraber sürecin ilerleme kaydedebilmesi adına bu adımların düzgün bir şekilde uygulanması önem arz ediyor. 

Peki vatandaşlar bu süreci nasıl yönetmeli? 

Bazı vatandaşlar hem hak sahipliği başvurusu hem de yerinde dönüşüm başvurusunda bulunmuştu. Bu başvurulardan biri her an iptal olabilir, yani yerinde dönüşüme başvuran vatandaşın TOKİ hak sahipliği başvurusunda ismi çıkmayabilir. TOKİ kura iptalinin yaşanmaması adına yerinde dönüşüm başvurusundan dolayı kuraya giremeyenler, yerinde dönüşüm başvurularını iptal ederek Çevre ev Şehircilik İl Müdürlüğü’nden aldıkları ‘iptal yazısını içeren belge ile  kuraya dahil olabilecek.

YERİNDE DÖNÜŞÜM BAŞVURUNUZU İPTAL ETMEDEN KURAYA KATILMAYIN!

Katıldığı kurada ismi çıksa bile vatandaş evine kavuşamayabilir çünkü vatandaşlar yerinde dönüşüm başvurularını iptal etmeden anahtarlarına kavuşamayacak. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz