TOKİ kurası Diyarbakır’da 28 Kasım’da

Sosyal Konut Projesi'nde yeni TOKİ kura tarihleri belli oldu. 11 il arasında yer alan Diyarbakır’daki kura çekimi 28 Kasım’da yapılacak

TOKİ kurası Diyarbakır’da 28 Kasım’da

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde 12 ilde kuralar tamamlandı, yeni kuralar 11 ilde çekilmeye başlıyor" denildi. Böylece 11 il için de TOKİ kura tarihleri de netleşmiş oldu.

BİRİNCİ ETAP KURA ÇEKİMİ TAMAMLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut Daire Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin ilk kuraları çekilerek tamamlandı. 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ilde noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda 21 bin 893 konutun hak sahipleri belli oldu.

İKİNCİ  ETAP KURA ÇEKİMLERİ BAŞLIYON

Kura çekimin ikinci etabı da 11 ilde Kilis ve Muş ilerinde başlıyor. 17-28 Kasım'da tarihleri arasında gerçekleşecek konut kuralarının çekilişinde Kilis, Muş, Bingöl, Gaziantep, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır'da toplam 29 bin 363 konut sahibini bulacak. Kuralar, noter huzurunda ve canlı yayında gerçekleştirilecek.  Diyarbakır’ın kura takvimi belirlendi. Buna göre, Diyarbakır’da 5 bin 550 konutun kuraları 28 Kasım günü çekilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz