Toplulaştırma yakın takipte

Toplulaştırma yakın takipte

Toplulaştırma yakın takipte

Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetlerinin ilerleme durumunu gözden geçirerek koordinasyonun sağlanması, karşılaşılan sorunların aşılması amacıyla  Diyarbakır Valiliği’nde değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Mustafa Toprak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek ile Toplulaştırma Daire Başkanı Hacı Veli Deveci’nin yanı sıra Vali Yardımcısı  Ahmet Dalkıran, Toplulaştırma'dan sorumlu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yanrdımcısı Cemal Çelik ile ilgili kurum personeli ve toplulaştırma müteahhitleri, kontrol heyeti  katıldı.

Vali Toprak, toplantıda bu zor ama bir o kadar kutsal görevde emeği geçen tüm bürokrat ve özel sektör mensuplarına teşekkür ettiğini, özellikle kentin  tarımsal verimliliğinin değişmesinde milat olacak bu projenin uygulanmasını sağlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan  M. Mehdi Eker’e çok şey borçlu olduklarını söyledi.

‘İŞLER SERİ YÜRÜMEYE BAŞLADI’

Vali  Mustafa Toprak, Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetlerine çok önem verdiklerini, ilin ve bölgenin kalkınmasında lokomotif olacak tarımsal verimliliğin temel unsuru olan bu projenin sağlıklı ilerleyebilmesi için Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran Başkanlığında Toplulaştırma ve Sulama Projelerini yürüten kurumları düzenli olarak bir araya getirerek koordine ettiklerini, bu koordinasyon ve takibin neticesinde iş ve işlemlerin daha sağlıklı ve seri yürümeye başladığını, aşılmaz gibi görünen birçok problemin bir bir çözülmeye ve hedefe doğru hızla ilerlemeye devam ettiklerini belirtti.

‘  MODERN SULAMA ALT YAPISINI KURACAĞIZ’

Toplulaştırma ve Tarla İçi geliştirme Hizmetlerinin Sulama projeleriyle yürütülmesinin son derece faydalı olduğunu belirten Vali Toprak, “  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, İl Kadastro Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Toplulaştırma ve Sulama projelerinin eş zamanlı olarak ve çok iyi bir şekilde yürütülmektedir. Bu koordinasyonun hedefinde etkin, verimli ve rekabetçi bir tarımsal üretim için gerekli altyapıyı tesis etmek üzere arazi toplulaştırmasını tamamlamak ve modern sulama alt yapısını kurmak vardır. Bu yolla kısıtlı su kaynaklarımız daha tasarruflu kullanılabilecek ve rekabetçi bir tarımsal yapının altyapısı oluşturulabilecektir” dedi.

 “ HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞA HAZIRIZ”

Daha sonra ilin tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltecek olan projenin önemine değinen Vali Toprak ,“ İlimizin Sosyo-kültürel yapısının pozitif yönde değişmesine de ciddi katkılar sağlayacak olan bu projenin kemale ermesi için gerekli her türlü fedakârlığa hazırız. Herkesin kamu veya özel demeden görevini gereği gibi ifa etmesi gerekiyor. Bu konuda yakın denetim ve takiplerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.

ŞELLİ UYARILARDA BULUNDU

Ardından Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli tarafından; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı başkanlığında Ankara’da gerçekleştirilen toplantıda kararlaştırılan, sorumlu kurumların iş takvimine göre gerçekleştireceği işlemler ve ilerleme durumu kısım kısım değerlendirildi. İl Valiliği’nin aktif koordinasyonunun kurumların çalışmasında ahengi ve uyumu arttırdığını gözlemlediğini belirten Şelli, kurumların veya yüklenici firmaların karşılaştıkları, aşamadıkları sorunlarda öncelikle tarımdan sorumlu İl Vali Yardımcısı’na sorunu iletmeleri gerektiğini söyledi.

Toplulaştırmanın tüm kısımlarının tek tek ele alındığı ilgili kısımların sorumlusu teknik ve idari personelle yükümlü firmaların sorulan sorulara ve iş takvimine uyup uymadıklarının sorgulandığı, varsa tıkanıklıklarının tespitine çalışıldığı toplantı konuşmaların ardından sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler