Toyota'dan üretime devam kararı

Toyota'nın Başkanı Akio Toyoda, geçen yıl yaşanan tsunami felaketinin yaralarını sarmak için üretime Japonya'da devam etme kararı aldıklarını açıkladı.

Toyota'dan üretime devam kararı

Japon otomotiv devi Toyota'nın Başkanı Akio Toyoda, geçen yıl yaşanan tsunami felaketinin yaralarını sarmak için üretime Japonya'da devam etme kararı aldıklarını açıkladı.

Japon Otomobil İmalatçıları Birliği Başkanı da olan Toyoda, ''Çok çalışan firmalar ödüllendirilmelidir'' dedi.

Toyoda, konuşmasında, üretimin, teknolojik yeniliklerin ve tedarikçinin Japonya'da birlikte çalışması gerektiğini, böylece istikrarın sağlanacağını söyledi.

Japonya bu yıl mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre üretimini ikiye katladı ve 980 bin daha fazla araç üretti.

Japon otomotiv sektörü, çalışanlar, tedarikçiler ve dağıtıcılar dahil toplam 5 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Japon vergi sistemi, İngiltere ve Almanya'ya oranla 2-3 kat, Amerika'ya oranlaysa 49 kat daha çok vergi alan karmaşık bir sisteme sahip.

''Nissan, Toyota, Honda'' gibi önemli Japon otomobil üreticileri, Japonya'daki tsunamiden ve geçen yıl Tayland'da gerçekleşen sel felaketinden sonra üretim aksaklıkları yaşanmasına rağmen güçlü bir şekilde pazara geri dönüyor. Uzmanlara göre bu geri dönüşlerin temel sebebi, hızla büyüyen ''Çin, Hindistan, Brezilya'' gibi ülkelerin pazar payında rekabeti artırması olarak değerlendiriliyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz