Tpic İşçileri Eylemlerini Sonlandırdı

TP Batman Bölge Müdürlüğü sahasındaki rot kulelerinde eylemlerini sürdüren TPİC işçileri, 25 STK temsilcisiyle görüşmelerinin ardından eylemlerine son verdi.

Tpic İşçileri Eylemlerini Sonlandırdı

Türkiye Petrolleri’nin (TP) yan kuruluşu olan Turkish Petroleum International Company (TPIC)'de çalışan ve iş akitleri feshedildiği belirtilen 350 işçinin sorununu konuşmak üzere kentte faaliyet gösteren 25 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisi Petrol İş Sendikası Batman Şubesi konferans salonunda bir araya geldi. Aralarında siyasi parti temsilcilerin de bulunduğu STK başkanları, işçiler için neler yapılabileceği ve nasıl bir çözüm bulunabileceği konusunda tartıştı.

Petrol İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, öncülüğünde yapılan toplantıya TPİC işçilerini temsilen bazı işçiler de katıldı. Mustafa Tekik, işçilere bu sorunun başladığı günden beri sendika olarak destek olmaya çalıştıklarını anlatarak, işçiler için üzüntü duyduklarını kaydetti.

TPİC İŞÇİLERİ EYLEMLERİNİ SONLANDIRDI

İşçilerin iş akitlerinin 30 Haziran tarihinden itibaren feshedildiğini belirten Tekik, “İşçilerin iş akitlerinin feshedildiği birinci bir ağızdan yapılmadı. Ancak bütün yetkililer bize bunu hissettirdi. İşçilerin birçoğu 4 gündür eylem yapıyor. Bu işçiler mağdur ve birçoğunun borçları var. Bu sorun herkesi ilgilendirmeli diye düşünüyorum” dedi.

Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim ise konuyu yakından takip ettiklerini ve sorunun çözümü için ellerinden gelen desteği sunacaklarını söyledi.

Yapılan toplantı sonrası TP Batman Bölge Müdürlüğü sahasında rot kulelerinde eyleme devam eden TPİC işçileri ile görüşen STK’lar buradaki eylemlerine son vermelerini ve farklı alanlarda yapacakları eylemlere destek vereceklerini söylemeleri üzerine işçiler eylemlerine son verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz