Turistik Caddesi’nde asfaltlama başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt çalışması Sur ilçesi Turistik Caddesi’nde başladı. Ekiplerin, Turistik Caddesi’ndeki çalışmasını dört gün içinde tamamlaması bekleniyor.

Turistik Caddesi’nde asfaltlama başladı

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Asfalt Yapım Şube Müdürlüğü, kent merkezinde iki ekiple asfalt, üç ekiple bakım onarım çalışmalarını sürdürüyor. 10 Mayıs’ta start alan çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 90 bin ton asfalt kullanan ekiplerin, TOKİ Üçkuyular’da, Bağlar ilçesi Kamışlo Bulvarı’nda ve Sur ilçesi Turistik Caddesi’nde asfalt serim çalışması devam ediyor. 40 bin ton asfaltın kullanılacağı Kamışlo Bulvarı’ndaki asfalt çalışmasına ara vererek Turistik Caddesi’ne geçen ekiplerin, buradaki asfaltlama işini dört gün içinde tamamlaması bekleniyor. Bin 960 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğindeki caddeye 5 bin 200 ton asfalt serilmesi, ardından Turistik Caddesi’nin devamında yer alan İnönü Caddesi’ne geçilerek, bir günlük çalışmayla Urfakapı’dan Çiftkapı’ya kadar olan kısmın asfaltının tamamlanması hedefleniyor.

Üçkuyular’da asfaltlamaya devam

Ayrıca Yenişehir ilçesi Üçkuyular TOKİ’de asfaltlama çalışmalarına devam eden ekipler, Mezopotamya Bulvarı’nda yol yapım, Talaytepe’de saha düzenlenmesi, Üçkuyular TOKİ’de asfalt söküm, Şılbe Spor Kompleksi’nde asfalt hazırlığı, Mahabad Bulvarı, Şehitlik 6. Sokak ve Şehitlik Caddesi’nde yama çalışması sürüyor.

Kent tarihinin en büyük asfalt ve yol çalışması

Geçen yıl 270 bin ton asfalt üretip 170 km yol asfaltlayan, kırsalda 2 bin kilometre yol çalışması yürüten, 42 km yeni imar yolu açan Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, bu yıl da 220 bin ton asfalt üretip, kent merkezinde 100 kilometre yol asfaltlayacak, 100 bin metrekare kaldırım ve orta refüj, 10 kilometre bisiklet yolu, 30 km yeni yol yapım işi, yeni havaalanı protokol yolunun kaldırım ve orta refüjlerinin düzenlenmesini tamamlayacak. Belediye, 17 ilçenin mahalle ve grup mahalle yollarında ise 1250 km yol çalışması yürütecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz