Turizm merkezlerinde ''yılbaşı bereketi''

Yılbaşı tatili nedeniyle Türkiye'nin gözde turizm merkezlerindeki otellerde doluluk oranının geçen yıla göre yüzde 45 arttığı bildirildi.

Turizm merkezlerinde ''yılbaşı bereketi''

Seyahat acenteleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, yılbaşı nedeniyle tatil yerlerindeki otellerin çoğunun doluluk oranları, tam kapasiteye ulaştı.

Pazartesi gününü hafta sonu ve yılbaşı tatiliyle birleştiren vatandaşların, tatilini 4 güne çıkarmasıyla tatil yerlerine akın etmesi, otellerdeki rezervasyonlarda önemli artışın yaşanmasına neden oldu.

Geçen yıla oranla doluluk oranlarında yüzde 45'lik bir artış yaşandığını belirten seyahat acenteleri yetkilileri, tatilcilerin özellikle İstanbul ve çevresi ile Uludağ, Kartalkaya ve Abant gibi kış turizm merkezlerini tercih ettiğini bildirdi.

Antalya ve çevresine de büyük ilginin olduğunu ifade eden yetkililer, tatilcilerin yurt dışı tercihlerinde en çok Orta Avrupa ülkelerini seçtiğini kaydetti.

Yetkililer, otellerin yüksek indirim ve uygun ödeme koşulları ile erken rezervasyon kampanyaları başlatmaları nedeniyle büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Bu yıl Bolu, Bursa ve Afyon'daki termal otellere de yoğun talep olduğu kaydedildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz