Görüş Bildir

Turizmde ilgi odağı olacak

Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen 47. ITB Berlin Turizm Borsası’nda yer alan Diyarbakır standına, Turizm İşletmeleri ve Kültür Turizmi alanında, Avrupa’ da faaliyet gösteren tur operatörlerinden büyük ilgi gördü.

Turizmde ilgi odağı olacak

Asya ve Avrupa’nın farklı kentlerinden, Almanya başta olmak üzere: Çek Cumhuriyeti, Polonya… gibi, Kültür Turizmi alanında faaliyet gösteren bir çok tur operatörü ile ülkemizde önde gelen Tur ve Gezi Organizasyon şirketleri Diyarbakır Standı’na gelerek, Diyarbakır Valiliği tarafından basımı sağlanan tanıtım materyallerinden temin ederek Diyarbakır hakkında bilgi edindiler.

DİYARBAKIR’A İLGİ ARTIYOR

Ev sahibi olarak stanta ziyaretcileri ağırlayan İl Valisi Mustafa Toprak’ la görüşen Turizm İşletmeleri yetkilileri Türkiye’nin önemli bir turizm destinasyonu olan Diyarbakır’ın fuarda yer almasından büyük bir mutluluk duyduklarını diye getirdiler.

İşletmeciler, Diyarbakır’ın, Türkiye’nin Kültür ve İnanç Turizminde önemli bir yerde olduğunu dile getirerek yaşanan güvenlik algı sorunun giderilmesi ardından Diyarbakır’ın bir çok yabancı turistle buluşacağını ifade etti.

Bu sorunun ortadan kalkmasıyla turistlerin Diyarbakır’la buluşmasının turistler açısından beklenen, Diyarbakır için de özlenen bir durum olacağını belirtiler.

TURİZM MERKEZİ OLACAK

Tur operatörleri yetkililerinin sorularını yanıtlayan Vali Toprak ” Diyarbakır sahip olduğu değerle, turizm pastasından hak ettiği değeri alacak bütün koşullara sahip bir kenttir. Hükümetimizin ve Bakanlıklarımızın desteği ve kurumlarımızın özverili çalışmalarıyla Diyarbakır; Kültür, İnanç ve bir çok turizm alanında önemli bir konuma gelecektir. Devam eden Kültür Turizm Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen Valiliğimizin koordinasyonunda turizm altyapısı, restorasyon ve tanıtım çalışmalarıyla Diyarbakır, turizmde turistlerin ve tur operatörlerinin beklentilerine cevap verecek bir konuma erişecektir.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi