Görüş Bildir

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)'dan engellilere son dakika hibe desteği

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), kendi işini kurma projeleri kapsamında başvurusu kabul edilen 125 engelliye, 4,5 milyon lira kaynak ayırdı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)'dan engellilere son dakika hibe desteği

İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, engellilerin işe yerleşmesinin önündeki en büyük engel olan mesleki eğitim ve tecrübe eksikliğini gidermek, istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla mesleki eğitim kursları düzenlendiği hatırlatıldı.

İşbaşı Eğitim Programı ile iş yerinde, bizzat işin başında işin öğrenilmesi ve girişimcilik eğitimleri vasıtasıyla da iş kurma fikirlerinin geliştirilmesine imkan tanındığı, istihdama yönelik proje ve diğer çalışmalar sayesinde, engelli bireylerin iş hayatına entegrasyonunun kolaylaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan ve İşsizlik Sigortası Fonundan aktarılan kaynaklarla engellilere yönelik projeler geliştirildiği ifade edilerek, Proje Başvuru Rehberinde belirlenen, konusu engellilerin kendi işini kurması, mesleki eğitimi, rehabilitasyonu ve istihdamı olan projelerle eski hükümlülere yönelik projelerin değerlendirildiği ve uygun görülenlere hibe desteği verildiği kaydedildi.

Bu kapsamda, bu yıl toplanan son komisyon kararıyla, 80 kurum ve kuruluştan gelen ve kabul edilen, mesleki eğitim ve rehabilitasyon, işe ve iş yerine uyum ile destek teknolojileri projeleri için 4 milyon 735 bin 664 lira 88 kuruş ayrıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 36 bin liraya kadar hibe desteği verilen "kendi işini kurma projeleri" kapsamında, başvurusu kabul edilen 125 engelliye de bu amaçla 4,5 milyon lira kaynak tahsis edildiği bildirildi.

23 eski hükümlüye 338 bin liralık destek

Engellilerin yanı sıra eski hükümlülere yönelik projelere de destek sağlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"23 eski hükümlünün İŞKUR'a sunduğu kendi işini kurma projesi kabul görerek, bu projeler için 338 bin 726 lira kaynak tahsis edildi. Böylece, engelli ve eski hükümlüleri desteklemek için son komisyon kararıyla toplam 10 milyon liraya yakın kaynak aktarılmış oldu. Komisyon kaynaklarıyla desteklenen projeler arasında kendi işini kurma projelerine özel önem verilmekte olup bu projelerle, engelliler kendi işlerini kurarak engellerini aşmakta, kendileri işgücü piyasasına entegre olurken kurdukları iş yeri aracılığıyla başka işsizlere de ekmek kapısı sunmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Şu ana kadar kendi işini kurma hibe desteğinden yararlanarak, ayakkabı imalathanesi, tekerlekli sandalye tamir atölyesi, lokanta, emlak ofisi, tasarım ajansı açan ve daha pek çok alanda kendi işini kuran engelliler oldu."

Söz konusu desteklere başvurmak isteyenlerin, İŞKUR'un internet sayfasında yer alan "Başvuru Rehberi ve Formu"nu kullanarak hazırlanacak projelerini, 10 Haziran 2016 tarihine kadar 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerine sunmaları gerektiği bildirildi kaynak:akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir