Görüş Bildir

Türkiye yüzde 87 sigara vergisiyle dünya lideri

Temmuzdaki ÖTV artışıyla Türkiye sigara vergisinde yüzde 87 ile dünya lideri oldu. 15.5 liraya satılan sigara artık 18.5 liraya satılacak. Bunun 15.67 lirası vergi olacak.

Türkiye yüzde 87 sigara vergisiyle dünya lideri

Yılbaşında vergi maliyetleri 4 lira artan ancak 2 lira zam yapan sigara şirketleri temmuz ayı başında 50 kuruş daha vergi artışı gelince toplam 2.5 liralık vergi artışını şimdi sigara tiryakisine yansıtmaya başladı. Temmuzdaki ÖTV artışı ile Türkiye sigara vergisinde toplam yüzde 87 ile dünya lideri olmuştu. 15.5 liraya satılan sigara artık 18.5 liraya satılacak. Bunun 15.67 lirası vergi olacak.

VERGİ ARTIŞI

Gelir İdaresi tarafından sigara ve alkol ürünlerine temmuz ayında sessiz sedasız Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı gelmesinin ardından sigara şirketleri yılbaşından bu yana beklenen zamları yapmaya başladı.

Sigaraya yılbaşında yapılan değişiklik ile ÖTV zammı gelmiş bu değişiklik sonunda sigara şrketlerinin maliyeti paket başına 4 TL artmış ancak sadece 2 lira zam yapmışlardı. Temmuzdaki kanun gereği yapılan zammın ardından ise 50 kuruşluk daha vergi artışı gerçekleşmişti. İşte sigara şirketleri şimdi bu zamları tüketicilere yansıtmaya başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi