Görüş Bildir

Türkiye'nin İlk Nükleer Temeli Yarın Atılacak

Türkiye'nin ilk nükleer Santrali Akkuyu Nükleer Santral Projesi,yarın Mersin Gülnaz İlçesi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın açılışa katılacağı törenle temeli atılacak.

Türkiye'nin İlk Nükleer Temeli Yarın Atılacak

20 milyar doların üzerinde bir yatırım öngörülen ve inşaatında yaklaşık 8 milyar dolarlık iş hacminin Türk şirketlerince karşılanması beklenen Akkuyu Nükleer Santrali için yarın saat 12.30'da gerçekleştirilecek olan temel atma törenine Bakan Yıldız'ın yanı sıra Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom Genel Müdürü Sergey Kiriyenko, Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Fuad Akhundov ve diğer üst düzey yetkililer katılacak. Cengiz İnşaat tarafından yapılacak olan Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli atılırken, dışarıda çevrecilerin protesto gösterisi yapması bekleniyor.

ÇEVRECİLER DE AKKUYU'DA OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED raporunun iptal edilmesi için Greenpeace de dahil olmak üzere TMOBB, Barolar Birliği, Tabipler Birliği, Belediye, Nükleer Karşıtı Platform, Milletvekilleri ile pek çok sivil toplum örgütü, kurum ve kişinin açtığı davalar ise devam ediyor. Davalar devam ederken temel atılmasının hukuksuz olduğunu öne süren çevreciler de yarın Akkuyu'da olacak. Mersin Tabip Odası Başkanı ve Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Ful Uğurhan, yarın saat 10.00'da Akkuyu'da basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi