TÜSİAD, ABD yolcusu

TÜSİAD heyeti Brookings Enstitüsü ile başlatılan ''TÜSİAD Türk Amerikan Forumu'' çerçevesinde bir toplantı düzenleyerek, ABD Türkiye arasındaki ikili ekonomik ilişkileri ele alınacak.

TÜSİAD, ABD yolcusu

TÜSİAD açıklamasına göre, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, 4-5 Aralık 2012 tarihlerinde ABD'de bir dizi temas gerçekleştirecek. Temaslar çerçevesinde Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ortaklık unsurlarının yanı sıra ikili ekonomik ilişkiler de ele alınacak.

Heyet, öncelikli olarak ABD'nin ve dünyanın en köklü düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü ile oluşturulan ve 2013 yılında başlayacak olan ''TÜSİAD Türk-Amerikan Forumu'' çerçevesinde bir toplantı gerçekleşecek. Toplantıda, ABD-Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın geleceği ele alınacak. ABD Ticaret Odası (USCC) ile de biraraya gelinerek ikili ticari ilişkiler değerlendirilecek.

TÜSİAD heyeti ABD ziyareti kapsamında Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti milletvekilleri ile biraraya gelecek. German Marshall Fund (GMF) ve Dış İlişkiler Komitesi ile görüşecek olan heyet, ABD Dışişleri Bakanı Vekili Jose Fernandez'i de ziyaret edecek. Heyet ayrıca Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Namık Tan tarafından verilecek resepsiyona katılacak. Heyetin ABD temasları kapsamında aralarında Washington Post yazarı David İgnasius'ın da bulunduğu basın temasları gerçekleştirilecek.

Bu arada verlen bilgilere göre, Dünya Bankası Bilgi Paylaşımı Danışma Konseyi;ne Türkiye'den Ümit Boyner seçildi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, ABD temasları kapsamında Washington'da Dünya Bankası;nın Bilgi Danışma Konseyi toplantısına katılacak.

Her ülkeden bir temsilcinin katıldığı ve kanaat önderi, akademisyen, kamu görevlileri ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan Konsey, Dünya Bankası'nın bilgi üreticisi ve bilgi paylaşım ağı rolünü güçlendirmek ve geliştirmeyi amaçlamaktadır.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz