Görüş Bildir

TÜSİAD'ın ''Bu Gençlikte İŞ Var'' yarışması

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD), üniversite öğrencilerini girişimcilik konusunda teşvik etmek amacıyla düzenlediği ''Bu Gençlikte İŞ Var'' yarışmasına müracaatlar başladı.

TÜSİAD'ın ''Bu Gençlikte İŞ Var'' yarışması

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, TÜSİAD'ın, üniversite öğrencilerini girişimcilik ve yenilikçilik konularında teşvik etmek amacıyla 2011 yılında ''Bu Gençlikte İŞ Var!'' başlıklı bir proje başlattığı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, proje kapsamında pilot olarak seçilen Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Bilkent Üniversitesi öğrenci topluluklarının katkılarıyla, iyi iş fikirlerinin yarıştığı bir yarışma da gerçekleştirildi.

Üniversite öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerinin ödüllendirildiği ve girişimciliği desteklemeyi hedefleyen proje, farklı üniversitelerden gelen talepler üzerine bu yıl Türkiye'deki tüm üniversitelerin katılımına açılıyor.

Geleceğin iş dünyası liderlerini ve genç girişimcileri teşvik etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında yenilikçi iş fikirleri yarışacak.

2012 yılında ''İstihdam ve Sürdürülebilirlik'' temasının işleneceği projeye başvurular 10 Mayıs 2012 tarihinde sona erecek. Ön elemeyi geçen proje grupları, son değerlendirme öncesinde TÜSİAD üyesi olan rehberler ile iş planlarını geliştirme imkanı bulacak.

Yarışmada başarılı olarak dereceye giren gençlere iş hayatına yönelik eğitimler ve TÜSİAD üyeleri tarafından rehberlik hizmetleri gibi imkanlar sağlanacak.

Projeye başvuran öğrencilere TÜSİAD üyesi şirketlerde staj yapmak için özel başvuru imkanı sunulacak. Ayrıca, TÜSİAD üyelerinin ödül kazanan projelerin geliştirilmesine destek sağlaması da mümkün olacak.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi