TYÇP listesi izdihamı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Diyarbakır İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 810 kişi okullardaki temizlik ve güvenlik hizmetleri için istihdam edildi. Açıklanan listede isimlerinin olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar İş-Kur önünde izdiham oluşturdu.

TYÇP listesi izdihamı

Ayhan YAŞAR/Fırat AVCIL

DİYARBAKIR-Gazetemizin defalarca kamuoyunun gündemine getirdiği okullardaki güvenlik ve temizlik sorununun aşılması için önemli bir adım atıldı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Diyarbakır İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 810 kişi okullardaki temizlik ve güvenlik hizmetleri için istihdam edildi.

İş-Kur tarafından asılan listede olan 810 kişi merkezdeki okullarda temizlik ve güvenlik personeli olarak görev yapacak. Açıklanan listeye göre Bağlar’da 250,Yenişehir’de 200,Sur’da 180 ve Kayapınar’da da 80 kişi okullarda asgari ücretle 9 ay boyunca çalışacak.

İZDİHAM VE ‘TORPİL’ İDDİASI

Açıklanan listede isimlerinin olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar İş-Kur önünde izdiham oluşturdu. Pencereye asılan ve küçük yazılarla yazılan listeyi görmek için birbirleriyle yarışan işsizler, ilginç görüntüler oluşturdu. Gelen tepkiler üzerine ön sırada olan işsiz bir genç ,listedeki isimleri yüksek sesle okuyarak izdihamın önüne geçmeye çalıştı. İsimleri listede olmayan bazı işsizler, sinir krizleri geçirdi. Siyasilerin liste belirlenmesi sırasında torpil yaptığını belirten işsizler, “Aylardır bekliyoruz. Bizim yerimize kendi adamlarını almışlar. Biz de işsiziz. Nerede kaldı bunların adaleti? Madem kendi adamlarını alacaklardı, bizi neden aylarca oyaladılar?.Bunca insanın vebaline girdiler. Siyasiler tek tek liste yazarak vermiş ve o isimler atanmış.” dediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz