Ürdünlü işadamları Diyarbakır'da

Ürdünlü İş Adamları Digiad'ın Davetlisi Olarak Diyarbakır'a Geldi

Ürdünlü işadamları Diyarbakır'da

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD)'nin davetlisi olarak Diyarbakır'a gelen Ürdünlü iş adamları, şehirdeki yatırım imkanlarını inceleyecek.

Ürdün Türkiye İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri Dr. Haydar Tamimi ve Semih Awawder'le birlikte Diyarbakır'a gelen iş adamı heyeti, DİGİAD Başkanı Alaattin Korkutata ve DİGİAD yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. DİGİAD toplantı salonunda buluşan iş adamları, iki gün boyunca Diyarbakır'da çeşitli incelemelerde bulunacak, iş görüşmeleri yapacak.

BÖLGEDEKİ TİCARET

DİGİAD Başkanı Alaattin Korkutata, üyesi oldukları Türkiye İşadamları ve Sanayiceler Konfederasyonu (TUSKON)'nun ülke sınırlarını aşan işbirliği ve ortak yatırım atağından Diyarbakır'ın da istifade etmeye başladığını söyledi. TUSKON'un önerisi üzerine Ürdünlü iş adamlarının Diyarbakır'a geldiğini anlatan Korkutata, iş adamı heyetinin şehirdeki yatırım imkanlarını yerinde inceleyeceğini ve programın ikinci gününde DİGİAD üyesi ya da Diyarbakırlı iş adamlarıyla iş görüşmesi yapacaklarını söyledi.

İŞ DÜNYASIYLA KAYNAŞMA

Korkutata, "Diyarbakır'ın, bugün en çok buna ihtiyacı var. Yoksul insanların ekmeğe, işe ihtiyacı var. Kurulacak bir fabrikada çalışacak bir kişi belki kendisinin dışındaki 10 kişinin geçimini sağlayacak. Yoksulluk ve işsizlik sorunu çözüldüğü takdirde diğer sorunların da daha çok demokrasi ve özgürlüklerle çözüleceğine inanıyorum." diye konuştu.

Ürdün Türkiye İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri Dr. Haydar Tamimi ise kendilerini karşılayan DİGİAD'a teşekkür etti. Tamimi, iki ülkenin tarihten gelen bir kardeşlik bağı olduğunu belirterek, bugün bunu güçlendirmeye geldiklerini söyledi. Tamimi, Diyarbakır'daki iş adamlarını da Ürdün'deki fırsatları görmeleri için davet ettiklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz