Vali esnafı dinledi

Vali esnafı dinledi

Vali esnafı dinledi

DİYARBAKIR-Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Mustafa Can ve Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ile tarihi Sur ilçesinde vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi. Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi mekanları denetledikten sonra Ulu Cami etrafındaki ve Yoğurt Pazarı'ndaki esnafı ziyaret eden Toprak, bir kıraathanede vatandaşlarla sohbet etti.

VALİ ESNAFLA BULUŞTU

Gazi Caddesi ziyaretinin ardından tarihi Sipahi Çarşısına geçen Vali Toprak ve beraberindekiler, çarşının sorunları hakkında esnaftan bilgi aldı. Çarşı esnafının elektrik sorunu çözümü noktasında yardım istemesi üzerine Vali Toprak, çarşı içerisinde esnafın yer göstermesi halinde bölgeye yeni bir trafo kurulabileceğini değinerek, böyle bu sorunun giderilebileceğini belirtti.

HIRSIZLIK OLAYLARI ÇOK          

Çarşı esnafı ayrıca hırsızlık sorunun son zamanlarda arttığından şikayet ederek, bu konuda Vali Toprak'tan yardım istedi. Toprak ise bu konuda ziyarete eşlik eden Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerine talimat verdi.  Vali Toprak , Borsa Han’ı olarak bilinen Çifte Han’ın mevcut durumunun iyi olmadığını ve buranın tarihteki işlevine uygun olarak restorasyonuve onarımı için mülhak vakıf olması nedeniyle çözüm bulunarak bu halden kurtarılacağını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler