Görüş Bildir

Van'da TOKİ kura çekimi iptal edildi

TOKİ'nin kentsel dönüşüm programı kapsamında Van'da inşa ettiği 425 konut için yapılan kura çekimi, vatandaşların, hak sahiplerini belirleyen numaraların eksik olduğu gerekçesiyle yaptığı itiraz üzerine iptal edildi.

Van'da TOKİ kura çekimi iptal edildi

Van'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından tamamlanan 425 konut için yapılan kura çekimleri, vatandaşların itirazı nedeniyle iptal edildi.

İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi'nde, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde büyük hasar gören sosyal meskenlerin yerine yapılan ve TOKİ tarafından satışa sunulan 425 konutun sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

Tuşba ilçesindeki düğün salonunda noter huzurunda gerçekleştirilen programda 2+1 ve 3+1 konutlara müracaat eden vatandaşların kurası çekildi. Kura çekimi esnasında 2+1 konutlar için hak sahiplerini belirleyen numaraların eksik olduğunu iddia eden vatandaşlar, duruma itiraz etti.

KURALAR ÇEKİLEMEDİ

Torbaları kontrol eden noter ve TOKİ temsilcileri, rakamlardan birisinin torbaya bırakılmadığını tespit etti. Duruma itiraz ederek tepki gösteren vatandaşlar, kura çekiminin şaibeli olduğunu ileri sürerek iptal edilmesini istedi.

Yetkililer, TOKİ ile yapılan görüşmenin ardından kura çekiminin ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edildiğini açıkladı.

Kura çekiminin tamamen iptal edilmesini isteyen vatandaşlar, ıslık çalarak salondan ayrıldı.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde büyük hasar gören sosyal meskenlerin yerine yapılan ve TOKİ tarafından satışa sunulan 358 adet 2+1 konut için 2 bin 900, 67 adet 3+1 konut için de 2 bin 906 kişi müracaat etmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi