Vatandaşlar Karacadağ Pirincine Rağbet Gösteriyor

Diyarbakır'da kış hazırlıkları sürerken, vatandaşlar kışlık gıda stoklarına başladı. Kışlık gıda alan vatandaşların Karacadağ Pirinçi'ni tercih ettiği belirtildi.

Vatandaşlar Karacadağ Pirincine Rağbet Gösteriyor

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da vatandaşlar kış aylarında tüketilmek üzere gıda stokları başlattı. Kış hazırlığı yapan vatandaşlar bölgede yetişen Karacadağ Pirinçi'ni tercih ettiklerini söyledi. Melikahmet ile Ofis semtinde torbalarla satılan pirinçin vatandaşlardan yoğun rağbet gördüğü belirtildi.

KARAÇADAĞ PİRİNÇİ

Melik Ahmet semtinde Karacadağ Pirinçi satan Selahatin Canan, "Bir ay öncesinden siparişlerini aldığımız, yöremizin meşhur Karacadağ Pirinçi'ni kilogram ile değil çuvalla daha çok satıyoruz. Siparişini daha önceden aldığımız ürünlerin 25 kiloluk çuvalını 85 TL'den satıyoruz. Biz satışlarımızdan, alıcılarımız da ürünlerinden fazlasıyla memnunlar"dedi.

Pirinç alıcısı Selami Dargın'da, "Bizler meşhur Karacadağ Pirinçi'ni kullanıyoruz. Başka ürünü evimize sokmuyoruz. Başka kentlerde bulunan dost ve yakınlarımıza da buradan pirinç gönderiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz