(Video) Diyarbakır'da kadınların istihdamı için protokol imzalandı

Diyarbakır Karacadağ Kalkınma Ajansı'nda düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Karacadağ Kalkınma Ajansı ile bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

(Video) Diyarbakır'da kadınların istihdamı için protokol imzalandı

Cazibe merkezleri programı kapsamında da ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Su, bugüne kadar 41 projeye 282 milyon 8 bin lira destek sağlandığını belirtti.

Su, bugün de iki önemli projenin imza törenini gerçekleştirdiklerini anlatarak, Eğil ilçesinin turizm açısından son dönemde hızlı bir gelişme gösterdiğine işaret etti.

İlçenin peygamberler kabirleriyle, Asur Kalesi ile son dönemde yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri haline geldiğini belirten Su, turistlerin baraj gölünde bugüne kadar fosil yakıtlı tekneyle gezme imkanı bulduğunu kaydetti.

Diyarbakır'ın içme suyunun korunması açısından fosil yakıtlı teknelerin nisan ayından beri baraj gölünde faaliyetine izin vermediklerini anımsatan Su, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Eğil Belediyesi'nin ortak yürüttüğü projeyle 6 elektrikli tekneyi turistlerin hizmetine sunacaklarını söyledi.

Törende daha sonra, Vali Su ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral tarafından iki projenin hayata geçirilmesi için protokol imzalandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz