Görüş Bildir

(Video)Tarımsal sulama abonelerinin elektriğe ulaşımı

Tarımsal sulama ve hayvancılık abonelerinin elektriğe ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ana enerji hattını dağıtım şirketinin yapması, abonelerin de dağıtım şirketi hattından enerji alabilir hale gelmesi karara bağlandı.

(Video)Tarımsal sulama abonelerinin elektriğe ulaşımı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) alınan bilgiye göre, tarımsal sulama ve hayvancılık abonelerinin enerji kullandığı alanların tarlaların veya büyük tarım bölgelerinin içinde olması ve bazı durumlarda başka arazilerden geçmesi nedeniyle elektriğe ulaşımda problemler yaşanıyordu.

Söz konusu problemlerin aşılması ve tarımsal sulama abonelerinin elektriğe ulaşımının kolaylaştırılması amacıyla ana enerji hattını dağıtım şirketinin yapması ve abonelerin de bu hatlardan yararlanabilmesi karara bağlandı. Böylece, tarımsal sulama abonelerinin bir başkasının hattına bağlanma ve diğer izin süreçleri ortadan kaldırılarak, direkt olarak dağıtım şirketi hattından enerji alabilir hale gelmesi sağlanacak.

İlgililer enerji tedariki için elektrik dağıtım şirketine başvuracak ve dağıtım şirketine ait hattan bağlantı alacak.Ayrıca, teknik gereklilik sağlanması halinde mesafeye bağlı kalmadan mücavir alan dışına alçak gerilimden bağlantı görüşü verilebilecek ve aboneler sadece 200 metrelik kısmın bağlantı bedelini karşılayacak. Karar, yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla yürürlüğe girecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi