Görüş Bildir

Vodafone'dan, çiftçilere özel ''Akıllı Telefon''

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Kitapçı:''Tarım, dünya ekonomilerinin bel kemiğini oluşturan, Türkiye özelinde ise nüfusun yaklaşık yüzde 27'sinin istihdamını sağlayan çok önemli bir sektör''

Vodafone'dan, çiftçilere özel ''Akıllı Telefon''

Vodafone'un mobil iletişim teknolojilerinin sunduğu olanakları çiftçiler için erişilebilir kılmak amacıyla hayata geçirdiği Vodafone Çiftçi Kulübü, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü çiftçilere özel yenilikle kutladı.

Vodafone Çiftçi Kulübü, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında ''Akıllı Çiftçi Telefonu'' Samsung Galaxy Pocket ve ''Vodafone Çiftçi Kılavuzu'' uygulaması ile çiftçileri daha verimli iş yapma biçimleriyle tanıştıracağını ve ürünlerini cepten tüm Türkiye'ye ücretsiz ve aracısız satma imkanına kavuşturacağını duyurdu.

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, mobil teknolojilerin insanlığın iyiliği için kullanılması vizyonuyla Türkiye'yi ileri taşıyacak kilit sektörlerin sürdürülebilir gelişimini önemsediklerini belirtti.

Vodafone Çiftçi Kulübü çatısı altında bu sektörlerin başında gelen tarım için çok geniş olanaklar sunduklarının altını çizen Kitapçı, şunları söyledi:

''Mobil iletişim teknolojileri konusunda 30'u aşkın ülkeden, farklı coğrafyalardan beslenen bir bilgi birikimine sahibiz. Bu birikim sayesinde Türkiye'nin bu alandaki ihtiyaçlarını en doğru şekilde analiz edebiliyor, doğru ihtiyaca doğru çözümleri geliştirebiliyoruz. Vodafone Çiftçi Kulübü'nü de 2009 yılında, Türkiye'de yetersiz hizmet alan bir segment olarak tanımladığımız çiftçilere yönelik sosyal bir iş modeli olarak kurguladık. Bu çatı altında temel hedefimiz, kırsal bölgelerdeki çiftçilerimizin mobil teknolojilere erişimini güçlendirmek oldu. Bugüne kadar Vodafone Çiftçi Kulübü'ne üye olan 650 bini aşkın çiftçi ve bu çiftçilerin iş ve yaşam kalitelerinde sağladığımız iyileşme, bu hedefe ulaşmak yolundaki başarımızı ortaya koyuyor. Bu program ile çiftçilerimizin iş süreçlerinde sağladığımız verimlilik artışı, akıllı teknolojiler ile yarattığımız fark, daha geniş ölçekte aslında Türkiye tarım sektörünün gelişimine çok değerli katkılar sundu. Bu programımızı ve uygulamalarımızı Vodafone, global olarak da benimsedi ve başka ülkelerde de hayata geçirmek için çalışmalar devam ediyor.''

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü de, yine çiftçilerin yaşamını olumlu yönde değiştirecek bir yenilikle kutlamak istediklerini ifade eden Kitapçı, ''Samsung Galaxy Pocket 'Akıllı Çiftçi Telefonu' ile çiftçilerimiz, hem akıllı telefon sahibi olacak hemde 'Vodafone Çiftçi Kılavuzu' ile üretimlerini çok daha 'akıllı' yöntemlerle gerçekleştirme fırsatı yakalayacaklar. Bu vesileyle tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum.'' diye konuştu.

''Türkiye için değer yaratmaya devam edeceğiz''

Konuşmasında tarım sektörünün ve çiftçilerin Türkiye ve dünya ekonomisi için taşıdığı büyük potansiyele de değinen Kitapçı, şunları kaydetti:

''Tarım, bugün tüm dünya ekonomilerinin bel kemiğini oluşturan, Türkiye özelinde ise nüfusun yaklaşık yüzde 27'sinin istihdamını sağlayan çok önemli bir sektör. Yapılan araştırmalar, 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyara ulaşacağını, buna paralel olarak besin kaynaklarına ihtiyacın 2050'ye kadar yüzde 70 oranında artacağını ortaya koyuyor. Bu büyük ihtiyacı karşılamak üzere çiftçilerin iş süreçlerini pratikleştirecek, onları daha efektif iş yapma süreçleriyle tanıştıracak teknolojiler kritik hale geliyor. Mobil iletişimin, bu noktada çiftçilere sağlayabileceği çok değerli fırsatlar bulunuyor. Mobil iletişim sektörü, günümüzde insanlığın yaşamasını, üretmesini kolaylaştıran, potansiyellerini gerçekleştirmelerine destek olan en kritik sektörlerden biri olarak konumlanıyor.''

Mobil teknolojilerin kullanılması halinde, 2020 yılına kadar sadece tarımsal gelirlerde 140 milyar dolar düzeyinde bir artış sağlanmasının beklendiğini bildiren Lütfullah Kitapçı, ''Biz, ticari faaliyetlerimiz kadar, ihtiyaç haritası doğrultusunda ülkemizin sosyal açıklarını da gidermeyi kendine misyon edinmiş bir kurum olarak, bu fırsatları çok uygun koşullarla çiftçilerimiz için erişilebilir kılmak üzere çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı bilinçle çiftçilerimiz, tarım sektörü ve Türkiye için değer yaratmak üzere çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Vodafone Türkiye Pazarlama Müdürü Mustafa Yiğit Özcan da bu kampanya ile, çiftçi haber paketinin bir ileri adımını attıklarını ifade ederek, ''Bilgiye erişim çiftçilerin en büyük sorunuyken, Vodafone olarak en büyük avantajımız çiftçilerin cebine girmek, bütün bilgileri onlara cep telefonu ile iletmek... Artık iletişimi interaktif hale getirme şansını bulduk. Çiftçi bugün istediği bilgiye bir tuş uzaklıkta ücretsiz olarak ulaşabilecek. Kırsalda yaşayan insan için bu çok büyük anlam ifade ediyor.'' dedi.

Vodafone Çiftçi Kulübü üyeleri, 'Vodafone Çiftçi Kılavuzu' uygulaması ile uyumlu Android tabanlı Samsung Galaxy Pocket telefonuna ayda 5 liraya Cep Çiftçi Tarifesi ile birlikte ve 2 yıl taahhütle sahip olabilecekler.

''Vodafone Çiftçi Kılavuzu'' ile çiftçiler, 5 günlük zirai meteorolojik tahminler ve uyarılara, ürün ve ürün gruplarına özel haberler ve bereketlerini artıracak ipuçlarına, ürünlerinin borsa ve hal fiyatlarına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın duyuru ve mevzuat değişiklikleri ile tarıma ilişkin tüm güncel bilgilere ulaşabiliyorlar. Uygulama, Türkiye'nin ilk tarımsal e-ticaret ve iletişim sitesi Tarımsal Pazarlama'nın Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Hal Müdürlükleri ve haber ajansları ile derlediği içeriği de çiftçilerin cebine taşıyor.

Çiftçilerin yetiştirdikleri ürün ve mahsulleri aracısız bir şekilde cepten tüm Türkiye'ye satmalarına olanak sağlayan Çiftçi İlan Servisi ile entegre şekilde çalışan uygulamaya, Vodafone Çiftçi Kulübü üyeleri ürünlerinin ilanlarını ücretsiz şekilde yükleyebiliyor. Ücretsiz verilen ilanlar, Türkiye'nin tarımsal e-ticaret sitesi www.tarimsalpazarlama.com'da, Köy TV'de ve Türkiye tarım sektörünün önde gelen dergilerinde yayınlanıyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi