Yeni koz yenilenebilir enerji

"Türkiye'nin en büyük kozlarından biri yenilenebilir enerji"

Yeni koz yenilenebilir enerji

Yenilenebilir enerjinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyleyen Alaca Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alaca, "Yenilenebilir enerji hem çevresel hem de ticari anlamda ülkemizin elindeki en büyük kozlardan biri haline gelmelidir" dedi.

Yenilenebilir enerjinin ülkeler açısından öneminin her geçen gün arttığını söyleyen Alaca, "Enerji sektörü bütün dünya ekonomisini, dünya ticaretini, dünya politikasını ve dünya siyasetini başlı başına etkileyen bir sektördür ve bütün dünya gündeminin en önemli konularından bir tanesidir. Çünkü genel olarak baktığımızda, dünya yakın tarihinden günümüze kadar olan savaşların sebeplerinin başında enerji geliyor. Ülkeler, toplumlar ve hatta büyük şirketler kendi politikalarını oluştururken enerjiye çok büyük önem vermişlerdir. Enerji hem üretimin hem de sürdürülebilirliğin sağlanması için, temel ana girdilerden ve maliyetlemelerden bir tanesidir. Yüzyıllardan beridir kullanılan temel enerjimizin kaynağı ana madde olarak fosil yakıtlar (kömür, petrol, doğalgaz gibi) olmuştur, onun beraberinde hidroelektrik santralleri, jeotermal ve GES gibi yenilenebilir enerjilerinden faydalanılmıştır. Fakat günümüz dünyasına baktığımız zaman yenilenebilir enerjiler çok daha önemli bir noktaya gelmekte ve her geçen gün önemi artmaktadır” dedi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI CİDDİ ÖNEM ARZ ETMEYE BAŞLADI 

Alaca açıklamasının devamında, “Günümüzde özellikle küresel ısınma ile birlikte karbon ayak izini azaltmak, fosil yakıtlardan salgılanan sera gazı etkisini düşürmek ve küresel ısınmanın önüne geçebilmek amacı ile yenilenebilir enerji kaynakları ciddi önem arz etmeye başladı. Bununla ilgili 2016 yılında 191 üyenin anlaşması ile "Paris İklim Anlaşması" yapıldı ve daha sonradan ülkemiz de buna dahil oldu. Ülkemizde de artık enerji, üretim vs gibi politikalar belirlenirken bu anlaşma da göz önünde bulunduruluyor. Bununla ilgili de gerek teşvikler gerekse de yaptırımlar getiriliyor” diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz