Yeni yılda hedef 2 ton satış

Diyarbakır'ın dilleri tatlandıran sultanı burma kadayıfı üreticileri yeni yıla girmeye sayılı saatler kala yoğun mesaiyle çalışıyor.

Yeni yılda hedef 2 ton satış

Günlük 2 ton satış yapmayı hedefliyor.
Tescilli lezzetlerden burma kadayıfı için hem şehir içi hem şehir dışına birçok bölgeden alınan siparişlerle tatlıcılar, yılbaşı nedeniyle çalışmalarını yoğunlaştırdı. Coğrafi işaret olarak tescil edilen fıstıklı ve cevizli burma kadayıfı ise 2023’ün popüler tatlısı oldu.


Diyarbakır’da, 1968 yılından bu yana hizmet veren meşhur Kadayıf ustası Ahmet Altunbay, deprem sürecinden sonra tatlı satışlarını toparladıklarını belirtti.

GÜNLÜK 2 TON SATIŞ HEDEFLİYORUZ


Yılbaşında gün boyu satacakları tatlı kilosu hedefinin 2 ton olduğunu söyleyen Altunbay,

“ 2023’ü pazartesi günü geride bırakacağız. Yılbaşında siparişlerimiz bayağı arttı. Bir tonun üzerinde siparişimiz var ve siparişler gelİyor.. Hedefimiz 2 ton. Bir bayram arifesi gibi geçiyor. Bu yıl yaşanan deprem maalesef çok kötüydü. Deprem sürecinde ilk ay tüm şubelerimiz kapalı haldeydi. Depremden sonra toparlama oldu. işlerimiz daha iyi”

dedi.


Altunbay,

“Tatlı çeşitlerimizde en çok rağbet gören coğrafi işaret alan burma cevizli kadayıfımız. Fiyatlarımız geçen senelere nazaran 2023’te iki katı oldu, buna rağmen fiyatlarımızı çok yükseltmedik. 2024’te mecbur kalmadığımız müddetçe fiyatları yükseltmeyeceğiz”

diye konuştu.

iha

Kaynak: Diyarbakır Söz