Yılın son çeyreğinde altın yatırımcılarına göz kırpıyor

Yıl sonundan bu yana her zaman ciddi artışla devam eden altın piyasalarındaki şu an ki düşüş yeni yatırımcılara göz kırpar nitelikte olurken yatırımcılar borsalardaki hareketliliğe kulak kesmiş durumda.

Yılın son çeyreğinde altın yatırımcılarına göz kırpıyor

ABD enflasyonunun ardından ons altında gerçekleşen düşüş altın ve para  piyasalarındaki fiyatlamaları etkilemeye devam ediyor.  Bu hafta açıklanacak FED faiz kararı öncesinde ABD enflasyonunun beklentileri aşması geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığınca açıklandığı gibi altın fiyatlarında geri çekilme yaşanmasına neden oldu. FED’in faiz artırımı yapması durumunda altın fiyatlarında geri çekilme devam edeceği ifade ediliyor.

“Yatırımcının gözü kulağı altında”

Yaşanan zamların en büyük yansıması şüphesiz altın ve dolar kurunu etkilediği 2023 yılının yarısında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre altın fiyatlarında kayda değer bir düşüş yaşanacağı ifadelerine yer verilmiş ancak bu para ve döviz piyasalarında pekte etkili olmamıştı. Haftanın ilk açılış gününde altın ve para borsalarındaki genel yükseliş yerini düşüşe bırakıyor.

"İşte FED’in faiz artırımı kararı öncesi vatandaşların en güvenli yatırım limanı altındaki güncel fiyatlar;"
 

Geçtiğimiz günlerde 1870 ve 1900 Türk Lirası bandında seyreden Çeyrek altın 12 Eylül pazartesi günü alıcısını biraz rahatlatarak 2780 Türk Lirası bandında seyrediyor.

Yarım altın, alış fiyatı 5.576 lira, satış fiyatı ise 5.636 lira olarak belirlenirken,

Tam altın, cumhuriyet altını fiyat artışına devam ederek 11 bin bandından 11 bin 119 lira alış fiyatıyla işlem görmektedir. Satış fiyatı ise 11 bin 225 lira olarak kaydediliyor.

Haber Merkezi

Kaynak: Diyarbakır Söz