Yüzde 800 zam el insaf dedirtti, konu mecliste

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kiralara yapmış olduğu yüzde 800'e varan zam oranlarına ilişkin soru önergesi verdi.

Yüzde 800 zam el insaf dedirtti, konu mecliste

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, soru önergesinde, Türkiye’de her geçen gün etkileri daha da artan ekonomik krizin, barınma krizini de beraberinde getirdiğini ve güçlükle ödenebilen kiralara fahiş zamlar yapıldığını belirterek, vatandaşın çaresiz durumda bırakıldığını söyledi.

VAKIFLARIN ZAMMI MECLİSTE

Tanrıkulu,

"Kira zamlarında yüzde uygulamasının etkisizliği Vakıflar Diyarbakır Bölge Müdürlüğü tarafından kiraya verilen gayrimenkullere yapılan kira artış kararı ile bir kez görünür olmuştur. 6 Şubat fepreminden etkilenen 11 ilden biri olan Diyarbakır'da esnaf ve vatandaşlar şimdi de yapılan kira artışları ile mağdur edilmektedir"

dedi.

Tanrıkulu'nun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

İŞTE TANRIKULU’NUN SORULARI

"1 - 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla Vakıflar Diyarbakır Bölge Müdürlüğü tarafından kiraya verilen gayrimenkullerin sayısı kaçtır? 

2 - Raiç bedeli adı altında kiralarda yasal sınırlar dışında yüzde 500, yüzde 800 artış yapılmasının gerekçesi nedir?

3 - Diyarbakır İli 6 Şubat 2023 depreminden etkilenen 11 ilden biri olup, bütün esnafın mağdur olduğu bir dönemde TÜİK'in ilan ettiği Tefe -Tüfe oranların yaklaşık 10-15 katı üzerinde artış talebinin olması  Diyarbakır esnafını mağdur etmek ve ayrımcılık değil midir?

4 - Vakıflar Diyarbakır Bölge Müdürlüğünün Diyarbakır esnafına yaşattığı bu hukuk dışı tedbirlerden Bakanlığınızın bilgisi var mıdır?

5 - Hukuk dışı talepler esnafı zor durumda bırakmış olup, hukuk dışı uygulamalarda bulunan Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü hakkında idari işlem yapılacak mıdır?"

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz