19 Mayıs’a dikkat, 14 kente "sarı" alarm!

Yarın yurt genelinde sağanak yağış beklenirken 14 kent için "sarı", 1 şehir için de turuncu alarm verildi. İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışın da etkili olacağı bildirildi.

19 Mayıs’a dikkat, 14 kente

Meteoroloji'den alınan son bilgiye yarın 7 bölgemizde de sağanak yağış bekleniyor. Marmara, Ege ve İç Anadolu'da etkili olan sağanak yağışın yarın da etkisini göstereceği bildirildi.

14 İL İÇİN SARI, 1 İL İÇİN TURUNCU ALARM

Meteoroloji, 14 ilimiz için "sarı", bir kentimiz için de "turuncu" alarm uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada sağanak beklenen ve "sarı" alarm verilen iller: Ankara, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Van, Aksaray, Şırnak, Bolu, Çorum, Kastamonu, Konya, Sivas, Yozgat ve Kırıkkale olarak sıralandı. Hakkari içinse "turuncu" alarm uyarısı verildi.

ANKARA VE İSTANBUL’DA SICAKLIK

Yarın Ankara’da ve İstanbul'da sıcaklığın 18, İzmir'de ise 24 derece olması beklenirken, bu üç büyük kentte de sağanak yağış bekleniyor.

İzmir'in kuzey ve doğusundaki ilçeler için bugün öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü, kuvvetli sağanak yağış beklendiği ifade edilerek, vatandaşlardan olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz