Aksaray'da cemate yakın okula, kaçak yapı operasyonu

Aksaray'da Gülen Cemaatine yakınlığıyla bilinen bir özel okulun bahçesi ve spor sahalarının bulunduğu arazinin belediyeye ait olduğu gerekçesiyle, belediye ekipleri polis eşliğinde yıkım çalışmasına başladı.

Aksaray'da cemate yakın okula, kaçak yapı operasyonu
Kolej Müdürü Mehmet Ali Akbaş da belediyenin bilgisi dahilinde yapıldığını ileri sürerek, ''Orası park alanıydı. 2009 yılında belediyenin bilgisi dahilinde halı saha ve basketbol sahası yapılmış ve dönemin Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Palta tarafından açılışı yapıldı. Orayı öğrencilerimizin yanı sıra mahalle halkı da kullanıyordu. Belediye kendi parkını yıkmış oldu'' dedi.
2 BİN 880 METREKARELİK ALAN BELEDİYENİN
Aksaray Belediyesi, bugün iş makinalarıyla çok sayıda polis eşliğinde Küçük Bölcek Mahallesi'ndeki Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlıyla bilinen Özel Sema Koleji'ne giderek, okulun bahçesi ile halı ve basketbol sahasının bulunduğu alanda kaçak yapılaşma olduğu gerekçesiyle yıkım çalışması başlattı. Belediye yetkilileri, yıkımın encümen kararıyla gerçekleştiğini ve yıkım çalışması yapılan okulun bahçesindeki 2 bin 880 metrekare alanın, belediyenin mülkü olduğunu belirtti.
Yıkımın ardından arazinin bir kısmına yol yapılacağı diğer kısmının da park olarak kullanılacağı belirtildi.
Yıkım çalışması devam ederken Sema Koleji de, spor tesislerinin 2009 yılında yapıldığını ve açılışının da dönemin Ak Parti Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından gerçekleştiğini belirterek, açılışla ilgili fotoğrafla birlikte basın açıklaması yaptı.
Kolej müdürü Mehmet Ali Akbaş, ''Orası park alanıydı. 2009 yılında belediyenin bilgisi dahilinde halı saha ve basketbol sahası yapılmış ve dönemin Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Palta tarafından açılışı yapıldı. Orayı öğrencilerimizin yanı sıra mahalle halkıda kullanıyordu. Belediye kendi parkını yıkmış oldu'' dedi.
Akbaş, bahçe ve spor tesisleriyle ilgili yaklaşık 2 ay önce yıkılması yönüyle tebligat geldiğini belirterek, ''Biz de bu yıkım kararına itiraz için Aksaray Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurduk. Mahkemede belediyeden savunma istedi. Ancak mahkeme sonuçlanmadan yıkım çalışması başlattı'' dedi.

Kaynak: DHA