Camiler doldu taştı

Diyarbakır’da havanın yağışlı olmasına rağmen, Ramazan-ı Şerif’in ilk cumasında, camiler hınça hınç dolup taştı. Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami’de, cemaat avluya taşdı.

Camiler doldu taştı

Depremde etkilenen iller arasında yer alan ve Ramazan-ı Şerif’e buruk giren Diyarbakırlılar, mübarek ayın ilk cumasında, camiler sel olup aktı. Tarihi Ulu Cami’de insan seli oluşurken, havanın yağışlı olmasına rağmen vatandaşlar avluda namaz kıldı.

11 Ay’ın sultanı Ramazan-ı Şerif’in manevi atmosferi ilk gününde tüm İslam aleminde olduğu gibi, Türkiye ve Diyarbakır’da çoşkuyla karşılandı. Ramazan’ın ilk teravihinde olduğu gibi ilk cumasında da müminler adeta sel olup, Diyarbakır’daki camilere akın attı.

İNSAN AKINI OLUŞTU

Beşinci Harame-i Şerif olarak adlandırılan Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami’ye müslümanlar havanın yağışlı olmasına rağmen, geldi. İlk cumayı eda etmek üzere gelen vatandaşlar cami içerisinin dolması nedeniyle, avluda saf tuttu. Kentin birçok camisi de Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak için gelen vatandaşlarla doldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler