Çocukların ihmali aileyi imha eder!

Prof. Dr. Şemsettin Dursun, 7'nci Âlimler Buluşmasındaki konuşmasında, "Bir aileyi inşa ve imar ederken o ailenin çocuklarını ihmal ederseniz ihmal ettiğiniz çocuklar ve gençler imar ve inşa ettiğiniz aileyi imha ederler." dedi.

Çocukların ihmali aileyi imha eder!

Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tekin moderatörlüğünde yapılan buluşmanın bugünkü ilk oturumunda Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, "İlmin Ahlaki ve Manevî Eğitimde ve Dava Bilincini Oluşturmadaki Rolü" konulu bir konuşma yaptı.

"İnsan, küçük evrendir, alemin özüdür. İnsan, eşrefi mahlukattır; yaratılmışların en şereflisi en onurlusu, en değerlisidir." diyen Dursun, "Allah, insanı biricik yaratmıştır çünkü Allah, insanı çok sevmiştir. Biricik yaratan Allah'a kurban olunmaz mı, ona teşekkür edilmez mi? Hayatımızı hamdin ve şükrün gölgesinde gerçekleştirirsek ve onun emirlerinden çıkmazsak Rabbim bu teşekkürümüzü kabul edecektir." dedi.

Dursun, "Eğitim, belli bir bilim dalında belli bir konuda beceri ve tecrübe kazandırma yetiştirme ve geliştirme olarak tarif edilir. Yani kuşakların toplum yaşamında yerlerini almaları için gerekli bilgiyi beceri ve anlayışı edinmelerine yardımcı olmaktır. Eğitimin bir diğer eş anlamlısı terbiyedir." İfadelerini kullandı.

"BİR İNSANA VEREBİLECEĞİMİZ EN BÜYÜK DEĞER DİKKATTİR"

İrfan Fazlıoğlu'nun "Kadim kültürümüzde 'bilgi/ilim aklın ibadeti' olarak kabul edilir. Nasıl ki ibadetin salih olabilmesi için taharet/temizlik zorunlu ise, bilginin de sahih olabilmesi için, aklın temiz olması gerekir. Aklın tahareti ise ahlaktır; dolayısıyla temiz/tahir olmayan bir aklın ürettiği bilgi hem tür olarak insana hem de çevreye zarar vermeye mahkumdur." sözünü aktaran Dursun, şöyle devam etti:

*Sadi Şirazi der ki; yanlış üslup doğru sözün celladıdır. Üslubumuz her zaman içten, samimi, özel, akıcı nazik ve narin olmalıdır.

Matematikte 1/0 sonsuzdur. Bu matematiksel bir ispattır. Dolayısıyla ulema, insanlığın kalbinde, ruhunda sonsuz derecede bir değerleri vardır.

Türkler, Kürtler, Araplar ve Farslar 4 kavim bir araya gelirse 4 tane 1 yapar. Bu 4 tane 1 yan yana olunca, kol kola girince ne olur? 1111 olur. Eğer ayrılırsak tefrikaya düşersek bu 4 tane 1'in değeri 4'tür. Böylece bakın 1111'den 4'e düşeriz. O bakımdan İttihat çok önemli.

Soluduğumuz havayı zehirleyen, hayatımızı zihinsel ve fiziksel olarak yaşanmaz hale getiren kötümserliğe karşı iyimserlik muştusunun kanatları altında yeni bir dünya inşa etmek durumundayız.*

Kaynak: Diyarbakır Söz