Diyarbakır Galeria'daki hayvanlar kurtarılmayı bekliyor: Yıkım kararı durduruldu

Diyarbakır'da depremde yıkılan 7 binadan biri olan Diyar Galeria'da ağır hasar gören A blokta 14 hayvanın mahsur kalmasının ardından yıkım kararı durduruldu.

Diyarbakır Galeria'daki hayvanlar kurtarılmayı bekliyor: Yıkım kararı durduruldu

Diyar Galeria önünde toplanan hayvanseverler, "Orada hayvanlarımız var, artık çıkartın onları. Kaç gündür ne yemek yediler ne su içtiler. Siz alamıyorsanız bırakın biz alalım" diyerek tepki gösterdiler.

'BİZİ OYALIYORLAR'

Enkaz önünde 14 gündür bekleyen hayvansever Şilan Koyuncu, "Depremin birinci gününden bu yana bekliyoruz. Bize dediler ki 'insan çalışması bitsin halledeceğiz.' Cumhurbaşkanı buraya geldiği zaman, AFAD Müdürü İlhami Çakmak’tan söz aldım, ‘Tamam kurtaracağız, hazırlan gel' dedi. Saat 18.00’de burada olduk, 18.00’den gece 23.00’a kadar bizi oyaladılar. Bugün yıkım başlayınca, bütün dernek ve federasyonlara haber vermek zorunda kaldım" dedi. 

HAYVAN SAHİBİ: ONLARI YAŞARKEN ÖLDÜRMEK SUÇ

Enkaz önünde kedisini bekleyen hayvan sahibi bir kadın ise, "Kedimi görüyorum, içeriden zıplıyor. Depremden önce bir yere 10 kilo mama bırakmışlar. Yaşıyorlar, onları yaşarken öldürmek bir suç" diyerek tepkisini gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz