Erkılıç Diyarbakır’da

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılıç, Diyarbakır’da BİK’te akredide olmuş gazetelerin sahip ve yöneticileriyle bir araya geldi. Depremde etkilenen basın kuruluşlarını ziyaret etmek üzere bölgeye gelen Erkılıç, dijital alanda yerel basının daha aktif olması gerektiğini söyledi.

Erkılıç Diyarbakır’da

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Diyarbakır merkezde yayın yapan ve BİK’te akredide olmuş yerel gazetelerin sahip ve yöneticileriyle bir araya geldi. Erkılınç, Diyarbakır’a gelişinin yaşanan asrın felaketi olan depremden dolayı geldiğini hem destek hem de geçmiş olsun anlamında ziyaretlerin bölge illerini kapsadığını belirtirken, dijital alanda yerel basının daha aktif olması gerektiğini söyledi.

ERKILIÇ DİYARBAKIR’DA

BİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nde yerel gazete ve sahipleriyle bir araya gelen Erkılınç, sohbet havasında geçen görüşmede geçmiş olsun dileğinde bulunurken sözlerine başladı. Erkılınç, asrın felaketinin yaşandığı bölge illerimizdeki ağır koşullar altında, gazetecilik mesleğinin devam ettirilmesinin büyük bir başarı ve özveri içerdiğini belirterek, BİK olarak ilk günden itibaren basınımıza gerekli maddi ve manevi yöndeki tüm destekleri seferber ettiklerini söyledi. Erkılınç, basın kuruluşlarına yönelik maddi ve manevi her türlü desteği verdiklerini, verilen desteğin de devam edeceğini belirtti.

YEREL MEDYAYA DESTEK

Erkılıç yerel medyanın dijital alanda kendini daha güçlü kılması ve bu alana da ağırlık vermesi gerektiğini söyledi. Erkulunç, deprem bölgesine tanınan imkanların yerel basına da tanındığına dikkat çekti. Erkılınç, Ankara’da Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Evren Altay’la bir görüşme gerçekleştirdiğini, gazetecilerin, beyanları doğrultusunda, hasar durumuna bakılmaksızın, gerekli şartları yerine getirdiklerinde kısa çalışma ödeneğinden istifade edebileceğinin aktardı. Basın İlan Kurumu heyetinin, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgeye gelerek basın kuruluşlarının ve gazetecilerin durumuna ilişkin rapor hazırladığını belirten Erkılınç, şunları söyledi:

İŞ KUR İMKANLARI

“Biz de Ankara’ya uğradık ve İŞKUR ile görüştük. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yayınlanan kanun doğrultusunda İŞKUR’un yayınladığı genelge ile basın çalışanlarının önündeki engelleri kaldırılıyor. Az, orta ve ağır hasarlı olmasına bakılmaksızın, gazetecilerin beyanları esas alınıp, gerekli şartlar yerine getirildiğinde gazeteciler kısa çalışma ödeneğinden istifade edebilecek. Mevzuata göre 3 aylık bir süreci kapsıyor. Fakat Cumhurbaşkanımız bu kararı iptal etmediği müddetçe devam edeceği ihtimal dahilindedir.”

Genel Müdür Erkılınç’a temasları sırasında Özel Kalem Müdürü Oğuz Akçakoca, Diyarbakır Bölge Müdürü Osman Başeğmez ve Ankara Şube Müdürü Murat Yürekli ile BİK’teki görevli personeller eşlik etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz