Gösteri göz kamaştırdı

İkra Eğitim Derneği bünyesinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik verilen temel dini bilgiler eğitimi sonrası düzenlenen törende miniklerin sahne aldığı gösteriler gönülleri mest etti.

Gösteri göz kamaştırdı

Diyarbakır'da 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik temel dini bilgiler alanında eğitim veren İkra Eğitim Derneği, 9 aylık eğitim süreci sonrası düzenlediği programla çocuklara belge ve hediyelerini verdi.

Merkez Kayapınar İlçesi Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe çocuklar, eğitmenleri ve aileler katıldı.

Program süresince sahne alan minik çocuklar, 9 aylık eğitim süresince almış oldukları namaz, dua, ayet ve hadis ezberi gibi alanlardaki eğitimlerden kısa gösteriler yaptı.

Yapılan program ve 9 ay evvelinde başlatmış oldukları eğitim süreci hakkında konuşan İkra Eğitim- Der Genel Sekreteri Davut Yazgil, tek gayelerinin toplumda erdemli ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

"ÖNCELİĞİMİZ ERDEMLİ, TOPLUMA FAYDALI BİREY VE ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEKTİR"

"Eylül ayında eğitimimize başlıyor, haziranda da bitiriyoruz" diyerek 9 aylık bir eğitim sürecinin olduğunu belirten Yazgil, "Değerler eğitiminin yanında anaokulu eğitimini de çocuklarımıza veriyoruz. Bugünkü programda da aldıkları her bir eğitim alanından kısa gösteriler yaparak verdiğimiz eğitimden özeti şeklinde bir gösteri yaptılar. Önceliğimiz erdemli, topluma faydalı birey ve çocuklar yetiştirmektir. Bu amaçla verdiğimiz eğitimlerin yanında etkinlik ve oyunlarımız var." dedi.

Yazgil, "Bugünde almış oldukları 9 aylık eğitimin sonunda aldıkları eğitimden gösteriler yaptılar. Salonumuz coşkulu, velilerimizin tümü gelmiş, yakınları iştirak etmişti. Çocuklarımız giyimleri, söylemleri ve duruşlarıyla salondakilere bir mesaj veriyor. Bizler her yıl bu etkinliğimizi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Eğitime kabul ettikleri yaş aralığına da değinen Yazgil, "Şu anki eğitim yaş grubumuz 4-6 yaş aralığıdır fakat hedefimiz 3 yaştır. Nitekim bilimsel olarak da 3 yaşındaki çocukların dışarıdan eğitim alabileceği tespit edilmiştir. 3 yaş grubuna inmeyi düşünsek de şu an ki yaş grubumuz 4-6'dır." şeklinde konuştu.

Kayıt sürecine ilişkin bilgi paylaşan Yazgil, şunları söyledi:

"Kayıtlarımız 15 temmuz günü itibariyle başlayıp yaklaşık olarak 1,5 ay devam etse de kayıtlarımız ilk haftadan doluyor. Okullar açılmadan bir hafta öncesinde çocuklarımızı alıyoruz ve buna adaptasyon haftası diyoruz. Kayıt yaptırmak isteyen velilerimiz 15 Temmuz itibariyle bizlere bilgi vermeleri gerekiyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz