Hastaların yaptığı resimler sergilendi

Mardin’de, Kızıltepe Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalar tarafından yapılan el yapımı ürün ve resimler, hastanede kurulan stantta sergilendi.

Hastaların yaptığı resimler sergilendi

Kızıltepe Devlet Hastanesi bünyesinde 2018 yılında hizmet vermeye başlayan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastaların, tedavi kapsamında yaptıkları resim ve el yapımı ürünler, hastanede kurulan stantta açılışı yapılarak sergilendi.

HASTALARIN ÇİZDİĞİ RESİMLER

Açılışa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu da katıldı. Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Serdar Kalkan, Türkiye genelinde Avrupa destekli sıhhat projesi kapsamında desteklenen 10 Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden biri olan ve 329 psikiyatrik rahatsızlığı bulunan hastanın mevcut olduğu merkezde, tıbbi tedavi yanında sosyal ve kültürel hizmet verilmekte olduğunu söyledi.
Kızıltepe Devlet Hastanesine bağlı merkezde tıbbi tedavi yanında sosyal ve kültürel hizmet alan hastalara atölyelerde resim, ahşap, dikiş nakış ve incik boncuk çalışmaları kursları da verilerek motivasyon anlamında fayda sağlanmasının hedeflendiğini belirten sosyal hizmetler uzmanı Abdullah Demir, benzer sosyal aktiviteleri sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler