Mart kapıdan baktırdı

“Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” sözü Mart ayının son gününde Diyarbakır yaşadı. Bir süredir etkili olan bahar havası dün itibariyle yerini kar yağışı ve soğuk havaya bıraktı.

Mart kapıdan baktırdı

BÖLGEDE HAVA DURUMU

Öte yandan, Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, Diyarbakır, Mardin ve Batman'ın kuzeyi ile doğusunun karla karışık yağmur, yüksek yerlerinin kar yağışlı, Siirt ve Şırnak çevrelerinin kuvvetli kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Y

SİRT VE ŞIRNAK YÖRESİ

apılan uyarıda, Siirt’in batı ilçelerinde (Merkez, Kurtalan, Baykan) 10 ile 20 santimetre; Siirt’in doğu ilçelerinde (Şirvan, Tillo, Eruh, Pervari) ve Şırnak çevrelerinde (Merkez, Güçlükonak, Silopi, Uludere, Beytüşşebap) 20 santimetre üzeri yoğun kar yağışları beklendiği belirtilerek, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, tipi, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. 

BATMAN’DA DOLU ETKİLİ OLDU

Batman'da kısa süre dolu etkili oldu. Kentte yağmurun ardından etkili olan doluya hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kısa süre etkili olan dolu yerini daha sonra yeniden yağmura bıraktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz