Sağanak ve dolu vurdu

Diyarbakır’da dün aniden başlayan yağışın ardından yollarda su birikintisi oluştu. Sağanak bir süre sonra yerini doluya bıraktı. Dolu nedeniyle yollar beyaza bürünürken, sürücülerin yanı sıra yayalar da zor anlar yaşadı.

Sağanak ve dolu vurdu

Diyarbakır'da etkili olan sağanak ve dolu yaşamı olumsuz etkiledi.

Kentte aniden başlayan yağışın ardından yollarda su birikintisi oluştu. Sağanak bir süre sonra yerini doluya bıraktı.

Dolu nedeniyle yollar beyaza bürünürken, sürücülerin yanı sıra yayalar da zor anlar yaşadı.

Doluya hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler benzin istasyonuna girerek araçlarını korumaya çalışırken, bazı sürücüler ise kapalı otoparklara araçlarını park edip yağışın durmasını bekledi.

METEOROLOJİ UYARDI

Öte yandan Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Diyarbakır'da il genelinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu

Bölgede görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde yerel kuvvetli, yüksek kesimlerde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, tahmin edilen kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel ve su baskını ile dolu ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BİNGÖL BÖLGESİNDE KAR

Burada, Bingöl'ün Karlıova ilçesinin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu.

Karlıova kırsalı nisan ayının son gününde yağan karla beyaza büründü.

Kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkiledi.

Karayolları ekiplerince Bingöl- Erzurum kara yolunda kar temizleme çalışması yürütülüyor.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı belirtilirken, meralara çıkarılan küçükbaş hayvanlar tekrar köylerdeki ağıllara götürüldü.

10 ARAÇ KURTARILDI

Muş'ta etkili olan kar nedeniyle grup köy yolunda mahsur kalan 10 araçtaki yaklaşık 20 kişi, karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

Vatandaşlardan Erol Ulaş, gazetecilere, bölgede yoğun karın etkili olduğunu belirterek, "Nisanın son gününde kardan dolayı yolda mahsur kaldık. Yaklaşık 1 metre kar yağdı. İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleriyle yolumuzu açtı. Ekiplere teşekkür ederiz." dedi.

Sürücülerden Emrah Kurtuluş ise "Burada yaklaşık bir metre kar yağdı. Bu dönemlerde ilk kez gördüğümüz bir şey. 3 saatten bu yana yoldayız. Ekipler gelerek çalışmaya başladı. Yolun açılmasıyla Muş'a gitmeyi bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz