Görüş Bildir

Uşak'ta Avukatlarla Başsavcılık arasında otopark krizi

Uşak Adliyesi otoparkında bir avukata ait otomobilin, iddiaya göre, Başsavcılık talimatıyla çektirilmesi üzerine, avukatlar araçlarıyla kornalı eylem yaptı. Basın açıklaması yapan avukatlar, olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.

Uşak'ta Avukatlarla Başsavcılık arasında otopark krizi
Uşak Adliyesi otoparkında avukat Feride Evran'a ait otomobil, iddiaya göre Başsavcılık talimatıyla çektirildi. Bunun üzerine avukatlar, adliye girişinde otomobillerinin kornalarını çalarak olaya tepki gösterdi. Eylemin ardından avukatlar adına Uşak Barosu Başkanı Baki Kantar basın açıklaması yaptı. 

SAVUNMA MESLEĞİ
Savunma mesleğinin yargının üç eşit ayağından birisi olduğunu vurgulayan Kantar, "Avukatlar, yasamızda belirtildiği gibi yargının kurucu unsurudur. Savunmayı temsil eden avukatlar, yargının diğer ayağını temsil eden hakimler ve savcılardan, kanun önünde farksızdır, aynı usullere tabidir. Buna rağmen adliye bahçesinde boş bir şekilde hakim, savcı otoparkı dururken, avukatlara ayrılan yer adliye çalışanları, resmi araçlar, özürlü araçları, vatandaşlarımızla birlikte kontrolsüz biçimde kullanılmaya terk edilmiş ve yetersiz kalmıştır. Bu konu iyi niyetle diyalog içerisinde görüşmelerle çözülmeye çalışılmış, ancak iyi niyetimize yeterli samimi gayret gösterilmemiştir. Alternatif çözümler sunmamıza karşın olumlu yaklaşılmamıştır. Kısa bir süre önce bir meslektaşımızın aracı adliye bahçesinden Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesine aykırı olarak çekiciyle götürülmüştür. Bu durum mevzuata aykırı olduğu gibi avukatlık mesleğine karşı yapılmış onur kırıcı bir davranıştır. Kabul edebilmemiz mümkün değildir. Bu olayı gerekli yasal müracaat yollarıyla yargıya ve idari makamlara intikal ettireceğiz. Avukat arkadaşlarımızın yapacağı bununla sınırlı kalmayacak" dedi. 

"DURUŞMAYA GİDİP GELECEĞİM"
Aracı çekilen Avukat Feride Evran ise, "14 Haziran Salı günü öğleden sonra duruşma için Uşak Adliyesi'ne gelerek otomobilimi bizlere ayrılan yere park ettim. Adliye merdivenlerini çıkarken, üzerindeki kıyafetlerinden bekçi olduğunu anladığım görevli, aracımı buradan çekmediğim taktirde kaldıracaklarını söyledi. Ben park ettiğimde otoparkta çok sayıda boş yer vardı. Duruşmaya gidip geleceğim çok kısa işim var dememe rağmen, 'Çekmek zorundasınız, Başsavcılığın kesin talimatı var' dedi. Ben aracımın yanında çok sayıda boş yer var, bu şekilde çekemezsiniz aracımı diyerek duruşmama gittim. Geldiğimde aracımın bana haber verilmeden, uyarı yapılmadan çekilmiş olduğunu gördüm" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi. 

DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi