1 haftalık başhekim istifa etti!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden kısa süre önce, Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanan Prof. Dr. Cengiz Demir istifa etti.

1 haftalık başhekim istifa etti!

Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şok bir istifa yaşandı. Kısa bir süre önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Diyarbakır'a gelen Hemotoloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Demir atandığı başhekimlik görevinde bir haftasını doldurmadan, dün istifa etti. Demir istifasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

BİR HAFTA DAYANABİLDİ

Yolsuzluk, usulsüzlük ve keyfi uygulamalarla sıkça kamuoyunun gündemine gelen Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu kez bir haftalık başhekim isitfasıyla, gündem oldu. Bir yıldan buyanadır geçici görevlendirmelerle yönetilen Üçkuyular semtindeki hastaneye geçtiğimiz hafta Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hemotoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Demir atandı.

DEMİR'DEN SÖZLÜ İSTİFA

Sağlık Müdürü Pratisyen Dr. Sait Avar ile birlikte hastaneye giderek, göreve başlayan Demir henüz personelleriyle oturacağı makamın neresi olacağını belirleyemeden dün şok bir kararla istifa etti.

İl Sağlık Müdürü Avar'a sözlü olarak istifasını ileten Demir'in resmi başvuru yapacağı ifade edilirken, istifa ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gözler Demir'in şok istifa kararının gerekçesine çevrilirken, 1 yıldan bu yana başhekimsiz olan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kimin atanacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz