1 Mayıs Taksim’de kutlanılmayacak

İstanbul Valiliği Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs için DİSK'in başvurusuyla ilgili kararını açıkladı. İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs için Taksim Meydanı hariç başka bir alan belirleneceğini duyurdu.

1 Mayıs Taksim’de kutlanılmayacak

İstanbul Valiliği, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması için Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) başvurusuyla ilgili kararını açıkladı. İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs için Taksim Meydanı hariç başka bir alan belirleneceğini duyurdu.

'TAKSİM'İN DIŞINDAKİ HERHANGİ BİR ALANDA KUTLANACAK'

"Taksim bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Talep eden herkese Taksim'de kutlamaların olmayacağını ilettik. Taksim'in dışındaki bir alanda kutlanacak" diyen Davut Gül, Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olduğunu belirterek "Taksim'in dışındaki herhangi bir alanda kutlanacak. Biz nerede kutlamak istediklerine söyleyecekler. Biz de güvenlik güçlerimizle birlikte tedbir alacağız" dedi.

DİSK, TAKSİM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Vali Gül, kutlamalar için belirlenecek alanın bu haftaiçi duyurulacağını da belirtti.

Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı için DİSK, iktidarın yıllardır yasakladığı Taksim Meydanı’na çağrı yapmıştı. Bütün konfederasyonlara, sendikalara ve emekçilere seslenen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Taksim yasağına ilişkin 'hak ihlali' kararı vermesini de anımsatmıştı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz