Görüş Bildir

100 aile göç etti!

PKK'ya yönelik operasyonlar sürerken güvenlik güçleri operasyonun ilk gününden bu yana talep eden yaklaşık 100 aileyi Cizre'den tahliye etti.

100 aile göç etti!

Şırnak'ta PKK örgütüne yönelik operasyonlar sürerken güvenlik güçleri operasyonun ilk gününden bu yana talep eden yaklaşık 100 aileyi Cizre'den tahliye etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının birlikte yürüttüğü "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nda örgüt üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede silah sesleri yükselmeye devam ediyor.

Bu arada, güvenlik güçleri çatışma bölgelerine yakın yerlerde oturan vatandaşları da talepleri doğrultusunda güvenli bir şekilde bölgeden uzaklaştırıyor. Bu kapsamda Cizre'de operasyonların başladığı günden bu yana 100'e yakın aile, güvenlik güçlerinden talep etmeleri üzerine güvenli bölgelere taşındı. Evlerinden çıkan aileler, güvenlik güçlerince zırhlı araçlarla yakın bölgelerden alındı. Aileler, daha sonra buralardan yakınlarının yanına gönderildi.

25 KİŞİLİK AİLE

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Nur Mahallesi'nde yaşayan 25 kişilik Tutar ailesi de ilçeden son tahliye edilenler arasında yer aldı. Telefonla güvenlik güçlerine ulaşan aile üyeleri, güvenli bir bölgeden zırhlı araçlarla taşındı. Araçlarla ilçe dışına kadar çıkarılan aralarında çocukların da bulunduğu aile, buradan yakınları tarafından alındı.

EVLERİNDEKİ KUR'AN-I KERİM'İ ALDILAR

Mesut Tutar, ilçe çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonlar başlamadan önce ilçeden çıkmak istediklerini ancak gidecek yerleri olmadığı için evlerinde kaldıklarını söyledi. Operasyonlar sürerken Nur Mahallesi'ndeki evlerinde kaldıklarını ifade eden Tutar, "Çatışmalar arttıkça özellikle çocuklarımız korkmaya başladı. Bunun üzerine çıkmaya karar verdik. Polisi aradık bizi zırhlı araçlarla bölgeden çıkardı" diye konuştu.

Şırnak'taki yakınlarının yanına gideceklerini anlatan Tutar, yaşananlardan özellikle çocukların olumsuz etkilendiğini kaydetti.  Aralarında 7 çocuğun bulunduğu aile bireyleri, daha sonra gelen bir kamyonete binerek ilçeden ayrıldı. Ailenin yanlarına az sayıda eşyanın yanı sıra evlerindeki Kur'an-ı Kerim'i aldıkları da görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi