11 yıl sonra ilk temas: Mutabık kalındı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Suriye Savunma Bakanı Abbas ve iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla görüştü. Olumlu geçen toplantıda üçlü formattaki toplantıların devamı konusunda mutabık kalındı.

11 yıl sonra ilk temas: Mutabık kalındı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile Esenboğa Havalimanı'ndan Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti.

ŞAM İLE 11 YIL SONRA İLK RESMİ TEMAS

Rusya'da temaslarını sürdüren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan; Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye istihbarat başkanlarıyla Moskova'da bir araya geldi.

Böylelikle Şam yönetimi ile 11 yıl aradan sonra bakanlar düzeyinde ilk resmi temas gerçekleşti.

"ORTAK MÜCADELE ÇABALARI ELE ALINDI"

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıda Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında bulunan tüm terör örgütleri ile ortak mücadele çabaları ele alındı.

"ÜÇLÜ TOPLANTILARIN DEVAMI KONUSUNDA MUTABIK KALINDI"

Yapıcı havada geçen toplantının sonucunda Suriye'de ve bir bütün olarak bölgede, istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için üçlü formattaki toplantıların devamı konusunda mutabık kalındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz