13 gündür aranıyorlar

Munzur Çayı'na uçan otomobildeki 3 Diyarbakırlı genç, 13 gündür aranıyor. 1200 kişilik ekip, sahada bulunurken Dalgıçlar ve cihazlarla yapılan aramalarda dün de ulaşılamadı.

13 gündür aranıyorlar

Tunceli’de Munzur Çayı'na uçan otomobildeki kayıp Diyarbakırlı 3 kişi için başlatılan arama çalışması 13’üncü gününde 60 kilometrelik alanda 1200 kişilik ekiple devam ediyor. Dalgıçlar ve cihazlarla yapılan aramalarda gençlere ulaşılamadı.

ARAMALAR 13. GÜNÜNE GİRDİ

Diyarbakır'dan Tunceli'ye giderek bulundukları araçla düştükleri Munzur Çayı'nda kaybolan Baran Aslantaş (22), Azad Demiral (21) ve Mehmet Can Demiral'ın (22) bulunması için başlatılan arama çalışmalarında 13. güne gelindi.

120 KİŞİLİK EKİP ARIYOR

Gençler için AFAD, UMKE, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Ankara, İstanbul, Van, Erzurum ve Adana'dan Jandarma Su Altı Arama Kurtarma (JAK) timleri, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Elazığ ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Amirliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, Mersin, Diyarbakır Büyükşehir ve Tunceli Belediyesi, Munzur Arama Kurtarma (MUDAK), ANDA Arama Kurtarma Derneği, Turkuaz Arama Kurtarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, Milli Eğitim Arama ve Kurtarma ve farklı kurumlardan oluşan 1200 kişilik ekiple başlatılan arama çalışmalar aralıksız devam ediyor.

HAVA DESTEKLİ ÇAMIŞMALAR

Çalışmalarda helikopter, insansız hava aracı, su altı arama robotu, dron ile botlar kullanılırken, Uzun Çayır Baraj Gölü’nde dalgıçlar, Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğü ekipleri ile JÖAK ve JAK ekipleri de, 'Yandan taramalı sonar' ve 'Row' cihazlarıyla arama yapıyor. Sonar cihazıy da Uzunçayır Baraj Gölü’nde günlük 10 kilometrelik alan taranıyor. Ayrıca botlarla yüzey aramasının yanı sıra çok sayıda ekibin katılımıyla Munzur Çayı boyunca kıyı taramaları gerçekleştiriliyor. 

GÖNÜLLÜ VATARDAŞLAR DA

Bazı gönüllü vatandaşlar da gruplar halinde Munzur Çayı'nın 35 kilometrelik alanında ağaç köklerinin yanı sıra kaya oyuklarını kontrol ediyor.

Bölgedeki çalışmalara zaman zaman İl Jandarma Komutanlığına ait sikorsky tipi bir helikopter ve insansız hava aracı (İHA) da destek veriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler