17 ilçede itirazlar!

Diyarbakır’da AK Parti 17 ilçede, CHP 2 ilçede sandık sonuçlarına itiraz etti.

17 ilçede itirazlar!

AK Parti, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Diyarbakır’ın merkez ilçeleri dahil olmak üzere 17 ilçede 100’ün üzerinde, CHP ise 2 ilçede 26 sandık sonucuna itirazda bulundu. İlçe seçim kurulu tarafından alınan itirazlara yönelik işlem yapılacağı öğrenilirken, AK Parti Milletvekilleri dün il ve ilçe teşkilatıyla bir araya gelip, sonuçları değerlendirdi.

AK PARTİ’DEN İTİRAZLAR

1 milyon 143 bin 887 seçmenin oy kullandığı Diyarbakır’da AK Parti, merkez dört ilçe dahil olmak üzere toplamda bulunan kentin 17 ilçesinde, 100’ün üzerindeki sandık sonucuna itirazda bulundu. Çeşitli sebeplerle yapılan itirazlar, İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi.

ÜÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI

İl Seçim Kurulu’nca resmi olmayan kesin sonuçlara göre yüzde 22,67 oy alan AK Parti’den Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz ve Suna Kepolu Ataman milletvekili seçildi.

TEŞKİLATLA TOPLANTI

Burada, seçilen AK Parti Milletvekilleri seçim sonuçlarına dair itirazlar ile 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimine dair strateji belirleme adına, dün İl Başkanlığında il, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Yüzde 7,87 oy alan CHP ise 21 yıl sonra Diyarbakır’da milletvekili çıkardı. Mustafa Sezgin Tanrıkulu CHP’den Meclise girmeyle hak kazandı.

CHP İKİ İLÇEDE İTİRAZ

CHP İl Başkanlığı da Bismil ve Kayapınar ilçelerindeki 26 sandığa itiraz etti. Yapılan itirazın, ‘CHP yönetiminin ıslak imzalı raporları ile YSK’nın yüklediği veriler arasında ortaya çıkan uyuşmazlık' gerekçesiyle yapıldığı belirtildi. İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz değerlendirilmeye alındı.
 Diyarbakır’da Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyların yüzde 71,96’sını, Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 26,48’ini aldı.

OTOGARDA YOĞUNLUK

Öte yandan, kentte, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası göç edenler seçim için kente geri geldi. Oy kullanma işleminin ardından memleketlerine dönenler, otogarda yoğunluğa neden oldu.

‘DİĞER SEÇİMLERE GÖRE YOĞUN BİR KATILIM OLDU’

Otobüs firması işletme müdürü Kendal Kaymaz, seçim öncesin yoğunluğun başladığını ifade ederek, "Bölgemize gelen insan sayısı fazlaydı. Biz zaten Türkiye'nin 7 bölgesine hizmet veriyoruz. Seçimden önce başlayan yoğunluk, şu anda da devam ediyor. Elimizdeki verilere göre biletli yolcu sayımız 2 bini geçti. Diğer seçimlere göre baya katılım oldu. Yolcu rezervasyonlarımız arttı. Şu anda gidişler de başladı" dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler