19 can kurtardılar

Kayapınar İlçe Belediyesi ekipleri deprem bölgesinden 19 kişiyi canlı çıkardı

19 can kurtardılar

Depremin ilk anından itibaren gerek Diyarbakır merkezde ve gerekse de diğer illere kurtarma seferberliğine giren merkez Kayapınar Belediyesi’nin 12 iş makinası ve 15 kişilik ekibi enkaz kaldırma çalışmalarının aralıksız devam ediyor.

ADIYAMAN BESNİ BÖLGESİ

Kayapınar Belediyesi ekipleri, 4 gün boyunca Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden etkilenen Adıyaman merkez ve Besni ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan arama kurtarma ekipleri çalışmalarını tamamlayarak, Diyarbakır’a döndü.

19 KİŞİ CANLI ÇIKARILDI

İlk etapta 12 kişilik ekiple Adıyaman’a giden ekip, arama kurtarma faaliyetlerinde 17 yaşındaki genç kızı ekiplerin desteğiyle sağ olarak çıkardı. 13 kişinin de cansız bedeni çıkarıldı. Ekipler, Diyarbakır’daki Yenişehir ilçesindeki Sözel apartmanı enkazındaki vatandaşların çıkarılması için arama-kurtarma çalışmalarına katıldı. Ekipler, bu çalışmalarda enkaz altında 18 vatandaşı sağ olarak çıkardı.

Bu arada, Kayapınar Belediyesince deprem bölgeleri Kahramanmaraş ve Adıyaman’a gönderilen 12 iş makinası ve 15 kişilik personel enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz