2 milyonluk altın karpuz

DİYARBAKIR'da, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Mezopotamya Mücevher Fuarı kapılarını açtı. Irak, İran ve Azerbaycan ile çevre illerden 200'e yakın kuyumcu fuar için kente geldi. Fuarda, 2 milyon lira değerinde, 10 kilo altın kullanılarak yapılan Diyarbakır karpuzu büyük ilgi gördü.

2 milyonluk altın karpuz

Diyarbakır Kuyumcular Odası ve Sereks Fuarcılık'ın 2'ncisini düzenlediği Mezopotamya Mücevher Fuarı açıldı. Fuar ve kongre merkezinde düzenlenen fuarda, kuyumculuk, mücevher ve saat alanında üretici, toptancı ve ihracatçı 100'den fazla firma stant açtı. Fuarın açılışına, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Kaya, Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, Sereks Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yerdan, 81 kentten kuyumcu oda başkanları ile Irak, İran ve Azerbaycan'dan kuyumcular katıldı.

2 MİLYON LİRA DEĞERİNDE

Vali Güzeloğlu 2 milyon lira değerinde, 10 kilo altın kullanılarak yapılan 'Diyarbakır karpuzu'nun bulunduğu standı açtı. Mücevher fuarında, 1 milyon 200 bin lira değerindeki altın elbise ile milyonluk takılar da büyük ilgi gördü.

Kaynak: Diyarbakır Söz