2 saatte bir havalanıyorlar!

Suriye'deki iç karışıklık sonrası Türkiye'ye yönelik olası sınır ihlallerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) harekete geçti. Diyarbakır'dan 2 saatte bir havalanan bomba yüklü F-16 savaş uçakları Suriye sınırında keşif yapıp bölgedeki hareketliliği mercek altına alıyor.

2 saatte bir havalanıyorlar!

DİYARBAKIR-Suriye'deki iç karışıklık sonrası Türkiye'ye yönelik olası sınır ihlallerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) harekete geçti.

SINIRDA DEVRİYE

 

Türk Silahlı Kuvvetleri de teyakkuzda. Bölgedeki askeri kışlaların turuncudan kırmızı alarm durumuna geçtiği belirtilirken, Suriye sınırındaki Şanlıurfa ve Hatay illerinde olası sınır ihlallerine karşı da havadan denetim sağlanıyor. 50'ye yakın F-16 savaş uçağının konuşlandığı Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'nda 24 saat boyunca hareketlilik yaşanıyor.

2 SAAT ARALIKLA

Askeri hava üssünden 2 saat aralıkla bomba yüklü havalanan savaş uçakları, Türkiye-Suriye ve Irak sınırında keşif yapıyor. Olası sınır ihlallerinde 'vur' emriyle havalanan uçaklarla Hava Kuvvetleri Komutanlığı bölgedeki hareketliliği mercek altına alırken, 2. Ordu Komutanlığı da sınır ihlali ve yaşanan mülteci akınına karşı alarmda.

Kaynak: Diyarbakır Söz