"2 yıldır bozuk olan yolların yapılmasını istiyoruz"

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bir cadde yapılan çalışmaların 2 yıldır bitirilemediğini belirten vatandaşlar, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirterek yetkililere seslendi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Şengal Caddesi'nde yol yapım çalışmalarının 2 yıldır bitirilemediğini belirten esnaf ve vatandaşlar, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirterek yetkililere seslendi

Yollarının mucurlu oluşu ve oluşan tozdan dolayı büyük sıkıntı çektiklerini belirten vatandaşlar, caddeni bir an önce bitirilmesi istediler.

BİTİRİLMEYEN YOL ÇİLESİ

Bir buçuk yıldır cadde üzerinde esnaflık yaptığını belirten Mehmet Bozdaş, "Kışın özellikle yağmur yağdığı zaman yerler hepsi göl gibi oluyor. Geçenlerde BİMER'e başvuru yaptık. Yolla alakalı görselleri de gönderdik. Onlar da sorunu Valiliğe ilettiler. Valilik de Büyükşehir Belediyesine iletti. Arkadaşlar düzeltmeye geldiler yalnız geldikleri zaman yanlarında hiç mucur yoktu. Sadece yan taraftan malzemeyi alıp buraya dolgu yaptılar. Bu sefer yan taraf battı. Malzeme niye getirmediniz, diye sorduğumuz da ‘malzeme elimizde kalmadı’ dediler. Özellikle vatandaş, iş yerimize gediği zaman 'temizlik yok' diye yakınıyor. Yol bozuk, araçlar da yol bozuk olduğu için mucurlu yolu tercih ediyorlar. Bundan kaynaklı kimse balkonuna elbise seremiyor. Her gün balkonunu yıkayan vatandaşlar var.  Buranın ihalesi yapılmış fakat yetkililer çok geç hareket ediyor. Veya taşeron firma çok geç hareket ediyor. Bir an önce bu yolun yapılmasını, bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyorum." dedi.

KIŞIN ÇAMUR, YAZIN TOZ

Bircan Bakan isimli esnaf da yolun bozuk olması nedeniyle müşteri kaybettiklerini söyledi. Bircan, Kışın çamur, yazın da toz duman oluyor. Belediye su dökme çalışması yapıyor ama fayda etmiyor. Tek sıkıntımız yol sıkıntısı. Bir an önce buranın yapılması istiyoruz. Ayrıca kaldırım sorunumuz var. Yollar yapılırsa kaldırım da büyük ihtimalle yapılacaktır. İki yıldır bu rezilliği çekiyoruz. Esnaf olarak sıkıntı yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. Ahmet Şenyör de yetkililere seslenerek yolun bir an önce bitirilmesini istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz