28 Şubat mağduru imamlar görevlerinin iade edilmesini bekliyor!

28 Şubat darbesinin üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen geride bırakılan acı ve tahribatlar devam ederken, 28 Şubat sürecinde ağır bedeller ödeyip görevden alınan birçok kişi ise hâlâ görevlerine iade edilmeyi bekliyor.

28 Şubat mağduru imamlar görevlerinin iade edilmesini bekliyor!

28 Şubat 1997 post modern darbe döneminde irtica suçlamasıyla işlerine son verilen imamlar, yaklaşık 26 yıldır kendilerine yaşatılan mağduriyetin giderilmemesinden yakındı.

Haksız yere görevden alındıklarını, o yıldan bu yana haklarına bir türlü kavuşamadıklarını vurgulayan imamlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek mağduriyetlerinin artık giderilmesini istediklerini ifade etti.

"HÂLÂ HAKKIMIZIN PEŞİNDEN GİDİYORUZ"

Yaşadığı mağduriyeti İLKHA muhabirine anlatan 28 Şubat mağduru Şehmus Emlük, "28 Şubat mağduruyum. 26 seneye yakındır görevden atıldık. 9 yıl boyunca Diyanet'te görev yaptım. Görevden atıldıktan sonra Diyanet'in inisiyatifine kaldığımızdan dolayı bir türlü Diyanet'te bizi göreve almadı. O zamandan beri mağdurum. Birçok kişi göreve alındığı halde bizimki olmadı. Hâlâ hakkımızın peşinden gidiyoruz." dedi.

"MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Haklarının bir türlü iade edilmediğine işaret eden Emlük, "Mağduruz ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. 28 Şubat'ın isminin dahi hatırlatılmasını istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bizi bazı kişilerin insafına bırakmamalarını istiyoruz." diye konuştu.

"ÇOLUK ÇOCUĞUMUZUN RIZKINA MANİ OLDULAR"

Kendilerine yaşatılan mağduriyeti asla unutmayacaklarını ifade eden Emlük, şöyle devam etti:

"Bu kadar okul okuduk, zamanımız geçti. Boşuna okumuş gibi olduk. Gerçekten camiyi, imamlığı seven insanlardık. Fakat görevden atıldık, mağdur edildik. Çoluk çocuğumuzun da rızkına mani oldular. Ahirette bunların yakasına yapışacağız. Hakkımızı gasp ettiler. Hakkımızı bu dünyada almasak da ahirette alacağız. Eğer helalleşmek istiyorlarsa hakkımızı versinler."

Bir diğer 28 Şubat mağduru Alaattin Gergin ise görevlerinin iade edilmesini beklediklerini söyledi.

"HÂLÂ MAĞDURİYETİMİZ DEVAM EDİYOR"

Gergin, "İmamlık görevini yaparken 28 Şubat darbesi neticesinde görevden alındık ve hâlâ mağduriyetimiz devam ediyor. AK Parti hükümeti birçok düzenleme yaptı ve birçok insanın mağduriyeti giderildi. Ancak bizim mağduriyetimiz devam ediyor. Bürokratların insafına kalmış. Herhangi bir önlem olmadığı halde Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda duyarsızdır." dedi.

"İNŞALLAH YETKİLİLER SESİMİZİ DUYAR"

Seslerinin duyulmasını istediklerini kaydeden Gergin, "Bugün 28 Şubat'ın yıl dönümüdür. Bu vesileyle mağduriyetimizi dile getirmek istiyoruz. İnşallah yetkililer duyar ve bu soruna çözüm üretirler, mağduriyetimiz giderilir. Birçok emsalimiz var. Örneğin imamlık yaparken görevden atılan, aynı durumda olduğumuz belki 50-60 kişi göreve iade edildi. Şu anda görev yapıyorlar. Fakat biz mağdur edildik, sesimizi duyurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı

Kaynak: Diyarbakır Söz