29 Ekim kutlaması

Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

29 Ekim kutlaması

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki Anıtpark'ta düzenlenen törende, Vali Münir Karaloğlu ve 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, kurumlar, bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ERGANİ'DE KUTLAMA

Ergani ilçesinde Hükümet konağı önünde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kaygısız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Tahta, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İşlek, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kenan Taş, kurumlar ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BATMAN

Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen törende, Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin ile Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Başkaya, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar hazır bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz