3 bin kadın polis memuru alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, önlisans mezunu 500 kadın polis memuru adayının alınacağını açıkladı.

3 bin kadın polis memuru alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yaptığı açıklama ile birlikte 24. Dönem Polis Meslek Eğitimi için 500 önlisans mezunu kadın polis memuru alınacağını açıkladı. EGM geçtiğimiz haftalarda 2 bin 500 lisans mezunu kadın polis adayı alacağını açıklamıştı.

Konu ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet Genel Müdürlüğümüzce hayata geçirilen 'Güven Masası'  uygulaması kapsamında başta Polis Merkezi Amirliklerimizde olmak üzere, benzer kapsamdaki diğer birimlerimizin iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacıyla lisans mezunu 2 bin 500 kadın Polis Memuru adayı alınacağı 25 Mart 2019 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ve Polis Akademisi Başkanlığımızın resmî internet adresinde ilan edilmiştir.

2 bin 500 kadın polis memuru

Lisans mezunu 2 bin 500 kadın Polis Memuru alım ilanına ilave olarak; önlisans mezunu 500 kadın Polis Memuru daha alınmasına yönelik yeni duyuru yayınlanmıştır.

Bu kapsamda; Emniyet Genel Müdürlüğümüzce 2 bin 500 lisans ve 500 önlisans mezunu olmak üzere toplam 3 bin kadın Polis Memuru adayı alınacaktır. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esaslar Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz