3 Savcıya yakalama emri

Eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’e tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarıldı.

3 Savcıya yakalama emri

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in tutuklanmak üzere haklarında "yakalama kararı" verilmesi yönündeki talebini kabul etti.

Başsavcılığın talebini değerlendiren 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından dolayı tutuklanmaları için "yakalama kararı" çıkardı.

KARARI HSYK İSTEMİŞTİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişliği, bugün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı verilmesini istemiş, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, HSYK'nın talebi doğrultusunda 3 eski savcı için de tutuklama talepli yakalama kararı verilmesini talep etmişti.

Kaynak:DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz